Zeytin kurarken sirke konur mu?

İçindekiler:

  1. Zeytin kurarken sirke konur mu?
  2. Zeytin kurutma nasıl yapılır?
  3. Fırında zeytin nasıl kurutulur?
  4. Zeytin tuz oranı nedir?
  5. Sele zeytini ne kadar zamanda olur?
  6. Siyah zeytin buzluğa konur mu?
  7. Siyah zeytinin bozulduğunu nasıl anlarız?
  8. Salamura siyah zeytin nasıl yapılır?

Zeytin kurarken sirke konur mu?

6- Zeytinler kaba konduktan sonra üzerine bir çay bardağı sirke ve bir çay bardağı kaya tuzu konur. Siyah zeytine su konulmaz. Kimileri siyah zeytini kurarken 4 kilo zeytine sadece bir çay bardağı tuz koyar. Kimileri de tuz ve sirkenin yanı sıra bir yemek kaşığı ayçiçeği veya zeytin yağı koyar.

Zeytin kurutma nasıl yapılır?

Dik yamaçlardan toplanan mahalli çemiç zeytinleri yıkanıp seçilip, tadının güzel olması ve yanmaması için kısık ateşte tuzsuz halde kavrulur. Kuzine çok alevli yanarken zeytinler sobanın altına alınıp kurutmaya devam edilir. Bir veya iki günde tamamlanan kurutma ile zeytin yenilebilir hale gelir.

Fırında zeytin nasıl kurutulur?

Zeytininiz istediğiniz kıvamda kurumadı ve sertleşmedi. O zaman fırın tepsilerine pay edin 170 derecede ısınan fırında 5 dakika bekletin bir sefer açın sallayın ters düz edin tepsileri yerleri değişsin sonra çıkarın iyice soğusun yağlayın.

Zeytin tuz oranı nedir?

Zeytinde normal tuz oranının yüzde 5-8 arası olması gerekiyor. Ancak bu oran bizde 18'e kadar çıkabiliyor.

Sele zeytini ne kadar zamanda olur?

Zeytinler olgunlaşmaya başladıkça altından damla damla acı suyunu bırakacak. 15-20 gün sonra tadına bakmaya başlayın. (Bu süre istediğiniz tatlılığa gelinceye kadar devam eder.) Bu şekilde kurulan sele zeytin çabuk olgunlaşır. İstediğiniz tatlılığa gelince iri delikli bir süzgeçten geçirerek fazla tuzundan arındırın.

Siyah zeytin buzluğa konur mu?

Zeytinleri derin dondurucunun en derin bölümünü kapatın ve oraya yerleştirdikten sonra 6 ay boyunca saklayabilirsiniz.

Siyah zeytinin bozulduğunu nasıl anlarız?

Zeytinin bozulduğunu normalden daha yumuşak dokuya sahip olmasından ve kokusunun rahatsız edici derecede yoğun olmasından anlaşılabilir. Zeytinin bozuk olup olmadığını anlamanın bir diğer yöntemi de sap kısmında meydana gelen küflenmeler ve beyaz lekelenmelerdir.

Salamura siyah zeytin nasıl yapılır?

Kaba aldığınız suyun içerisine 1 bardak kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ekleyip karıştırın ve tuzu eritin. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz zeytinleri salamura yapacağınız kavanoz ya da bidona koyup hazırladığınız suyu üzerine aktarıp kapağını kapatın. Serin ve karanlık bir ortamda yaklaşık 9-10 ay bekletin.