Telefon pusula sensörü nedir?

İçindekiler:

  1. Telefon pusula sensörü nedir?
  2. Metal sensörü nasıl çalışır?
  3. Pozisyon sensörü nasıl çalışır?
  4. Metal sensörü nedir?
  5. Termistör nedir çeşitleri nelerdir?
  6. Termistörler kaça ayrılır?

Telefon pusula sensörü nedir?

İşlevi: Telefonunuzun yatay ve dikey modlar arasında otomatik olarak geçiş yapmasına, günlük adım sayınızı ölçmesine, görüntüleme yönünü tespit etmesine, pusula uygulamalarının kullanılmasına ve hareketlerin (telefonu kaldırmak veya çevirmek gibi) tanınmasına olanak tanır.

Metal sensörü nasıl çalışır?

Metal Dedektörü Nasıl Çalışır ? Dedektörler radyo frekansı ile çalışan cihazlardır. Üzerinde bulunan bobinler alıcı ve verici kısmını oluştururlar. Verici kısımda üretilen elektromanyetik dalga bir metale rastladığı zaman, metal üzerinde bir akım indüklenir(faraday akımları - girdap akımları).

Pozisyon sensörü nasıl çalışır?

Pozisyon sensörleri yapılarına göre; temaslı ve temassız olarak 2'ye ayrılabilirler. Temaslı yapılarda, sensör ölçüm için fiziksel bir temas kontağı kullanır. Temassız yapılarda ise; fiziksel temas kontağı olmaksızın, manyetik alan, elektromanyetik alan, elektrik alan vb. aracılığıyla ölçüm yapılır.

Metal sensörü nedir?

Endüktif Sensörler (indüktif) Kendisine yaklaşan metal cisimlerin varlığını algılar. Endüktif sensörler algılama alanı içersinde bir manyetik alan oluşturur. Algılama alanı içine giren herhangi bir metal cisim bu manyetik alanı etkiler.

Termistör nedir çeşitleri nelerdir?

Termistörler yarı iletken malzemeden yapılan ve ısı etkisiyle direnç değerinin değiştiği bir çeşit değişen değerli dirençtir. ... Sıcaklığın değişimine göre iki çeşidi vardır; NTC, PTC.

Termistörler kaça ayrılır?

Termistör çeşitleri sıcaklık sabitine göre ikiye ayrılır.

  • Pozitif sıcaklık sabitine sahip dirençler (PTC)
  • Negatif sıcaklık sabitine sahip dirençler (NTC)