Tahakkuk ve mahsup ne demek?

İçindekiler:

  1. Tahakkuk ve mahsup ne demek?
  2. Tahakkuk ödemesi nasıl yapılır?
  3. Tahakkuk fişi hangi bankalara ödenir?
  4. Tahakkuk Muhasebe ne demek?
  5. Hasılat ve giderlerin oluştukları dönemde kayda alınması muhasebenin hangi temel kavramıdır?
  6. Muhasebe Dönem ayirici hesaplar nelerdir?
  7. 18 Gelecek aylara ait giderler ve gelir tahakkukları nedir?
  8. Yardımcı hesap ne demek?

Tahakkuk ve mahsup ne demek?

Tahakkuk eden : Satırdaki vergi türü için tahakkuk eden tutardır. Mahsup edilen : Satırdaki işlem için ödenen vergi tutarıdır. Ödenecek olan : Ödenecek olan vergi tutarıdır. Vadesi : Satırdaki işleme ait ödemenin yapılması gerekli son tarihtir.

Tahakkuk ödemesi nasıl yapılır?

Beyanname ile birlikte size gönderdiğimiz tahakkuk fişini alıp vergi dairesine giderek tahakkuk fişiniz ile vezne bölümünden vergi ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Tahakkuk fişiniz ile bankaya gidip yine vezne bölümünden tahakkuk fişiniz ile vergi ödemesi gerçekleştirebilirsiniz.

Tahakkuk fişi hangi bankalara ödenir?

Buna göre, vergi dairesi müdürlüklerince takip ve tahsilatı yapılmakta olan vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri dışında, Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT vasıtasıyla tahsiline devam ediliyor.

Tahakkuk Muhasebe ne demek?

Hesap dönemi içerisinde ticari ve zirai kazancın tespitinde tahakkuk esası dikkate alınır. Kısaca açıklamak gerekirse tahakkuk ilkesi, gelir ile giderlerin alındıkları ya da yapıldıkları anda gerçekleşmiş sayılması ve bunların ilgilendirdikleri dönemin finansal tablorında yer almasıdır.

Hasılat ve giderlerin oluştukları dönemde kayda alınması muhasebenin hangi temel kavramıdır?

Dönemsellik Kavramı : Gelir ve giderlerin tahakkuk esasına göre muhasebeleştirilmesi, hasılat, gelir ve kârların aynı döneme ait maliyet, gider ve zararlarla karşılaştırılması bu kavramın gereğidir.

Muhasebe Dönem ayirici hesaplar nelerdir?

Dönem ayırıcı hesaplar, Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinin Dönemsellik ve Tam Açıklama ilkeleri gereği kullanılan hesaplardır. Kurumların geleceğe ilişkin gelir ve giderlerinin ilgili döneminde bilançolarında görülmesini sağlamak hedeflenmiştir.

18 Gelecek aylara ait giderler ve gelir tahakkukları nedir?

İçinde bulunulan dönemde ödenip fakat gelecek döneme ait olan peşin ödenen giderler ile ilerki dönemlere ait olup da içinde bulunulan dönemde peşin tahsil edilmiş gelirlerin izlendiği gruptur. ...

Yardımcı hesap ne demek?

2-Yardımcı Hesaplar: ana hesapta topluca görülen işlemlerin alt detaylarını gösteren hesaplara ise yardımcı hesaplar denir. Örneğin bankalar hesabı ana hesap, Akbank, garanti bankası ya da iş bankası gibi her banka için açılan hesaplar yardımcı hesaplardır.