Tutumlar değişebilir mi?

İçindekiler:

  1. Tutumlar değişebilir mi?
  2. Tutum değiştirme kuramları nelerdir?
  3. Festinger Bilişsel çelişki kuramı nedir?
  4. Tutumların değişimine ilişkin kuramlardan hangisi tutumların koşullandırma yoluyla değiştirilebileceğini savunur?
  5. Tutumların enerjiden tasarruf etmek için kullanılmasını ifade eden kavram nedir?

Tutumlar değişebilir mi?

Tutumlar öğrenme yoluyla kazanıldığına göre değiştirilebilirler. Güçlü olmadığı zaman değiştirmek daha kolay olur. Bunun için de ikna edici iletişim gereklidir. İkna edici iletişimle; * Dinleyicide yeni bir tutum geliştirilir * Dinleyicinin var olan tutumunun şiddeti artar * Dinleyicinin var olan tutumu değiştirilir.

Tutum değiştirme kuramları nelerdir?

Tutumlara, özellikle tutum değişimi sorunuyla ilgili yapılan çeşitli araştırmalarda dört farklı kuramsal yaklaşım kullanılmıştır. Bunlar “öğrenme”, “sosyal yargı”, “tutarlılık” veya “denge” içeren bilişsel kuramlar ve “işlevsel” kuramlardır (Kağıtçıbaşı, 1999).

Festinger Bilişsel çelişki kuramı nedir?

Bilişsel Çelişki Kuramı ya da Bilişsel Uyumsuzluk Teorisi, Leon Festinger tarafından ortaya atılmış bir psikoloji bilimi kuramıdır. ... Karşılaştıkları durumlar, kendi düşünceleriyle -ya da değerleriyle- çelişirse, bahsettiğimiz bu bilişsel çelişki durumu meydana gelir.

Tutumların değişimine ilişkin kuramlardan hangisi tutumların koşullandırma yoluyla değiştirilebileceğini savunur?

Öğrenme Kuramları: Öğrenme kuramlarının başlangıcının Yale Üniversitesinden Carl Hovland ve meslektaşlarının çalışmalarına dayandığı bilinmektedir. Bu kuram, temelde tutumların koşullandırma yoluyla değiştirilebileceğini savunmaktadır.

Tutumların enerjiden tasarruf etmek için kullanılmasını ifade eden kavram nedir?

Tutumların enerjiden tasarruf etmek için kullanılmasını ifade eden tutum işlevi hangisidir? Yanıt Açıklaması: Bilgi işlevi: Tutumların enerjiden tasarruf etmek için kullanılmasını ifade eder.