Metabiliş ne demek?

İçindekiler:

  1. Metabiliş ne demek?
  2. Biliş ve üstbiliş nedir?
  3. Görev değeri nedir?
  4. Özdüzenleme nedir?
  5. Öz öğretim nedir?
  6. Öz denetimli bir insan ne yapar?

Metabiliş ne demek?

Metabiliş, kişinin kendi öğrenme sürecinin veya bilgisinin farkında olması, bunları kontrol etmesi ve kendisinin ya da başkalarının düşünce, duygu ve değerleri hakkında düşünmesidir.

Biliş ve üstbiliş nedir?

Biliş ve Üstbiliş Bilişsel öğretim, durumlara özel stratejilerin kazandırılmasına ağırlık verirken; üstbiliş öğretimi bu süreci izleme ve kontrol edebilme becerilerinin öğretimi üzerine odaklanır.

Görev değeri nedir?

Görev değeri, görevlerin başarıyla bitilmesinin gerekliliklerinin ne olduğunu ve hangi bilişsel süreçlerin bu gerekliliklere yardımcı olduğunun bilgisini içerir.

Özdüzenleme nedir?

Öz düzenleme en genel tanımıyla duygularımızı, düşüncelerimizi ve davranışları-mızı kontrol edebilmek ile ilgilidir. Öz Düzenleme bireyin düşünerek, bilinçli ve farkında olarak davranabilmesi için gerekli olan becerileri kapsar. ... Tam tersine düşünceler duyguları, duygular da düşünceleri etkiler.

Öz öğretim nedir?

Öz-düzenlemeli öğrenme, kişinin kendisini tanıma işi ve kendi kendine öğrenebilmesi yolunda kullanabildiği her türlü işlem, teknik, taktik ve strateji olarak tanımlanabilir. Yani kendi amaçlarını belirleme ve bu yolda kendi çalışma prensipleri doğrultusunda bilişsel olarak kendini motive etme işidir.

Öz denetimli bir insan ne yapar?

Öz denetim: Kişinin toplumda işlev görebilmek için, davranışlarını, duygularını ve arzularını düzenleyebilme becerisidir. Öz denetim bilincine sahip insanlar sorumluluk duygusuyla hareket eder. Söz, iş ve davranışlarında aşırıya kaçmaz, ölçülü olur.