Koşu çorabı nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Koşu çorabı nasıl olmalı?
  2. Spor çorabı nasıl olmalı?
  3. Iyi koşu ayakkabısı nasıl olmalı?
  4. Air Max ne işe yarar?
  5. Parkour ayakkabısı nasıl olmalı?

Koşu çorabı nasıl olmalı?

Çorap kalınlığının ayağı terletmeyecek ve konforlu hissettirecek seviyede olması gerekmektedir. Ayrıca kalın çoraplar ayakkabının kalıbının daralmasına da sebebiyet verebilmektedir. Çorak kalınlığının ortalama bir seviyede olması yeterli olacaktır.

Spor çorabı nasıl olmalı?

Tercih edeceğiniz kısa çorap ise yürüyüş ve koşu esnasında ayağınızda oluşabilecek tahrişi önlemeli, ayağınızı maksimum seviyede rahat hissettirmelidir. Kısa spor çoraplarının basketbol ve futbol çorabının aksine daha ince olması yürüyüş ya da koşu esnasında ayağınızı daha rahat ettirmenize olanak sağlayacaktır.

Iyi koşu ayakkabısı nasıl olmalı?

Kum, çakıl olan zeminlerde ağır ve kalın ayakkabılar tercih etmelisiniz. Yoksa aynı şekilde kayar ve düşersiniz. Yol, koşu alanlarında, hafif ve daha esnek ayakkabılar olmalıdır.

Air Max ne işe yarar?

Air teknolojisinin geliştirilme amacı, ayakkabılarda hafif yastıklama sunmaktır. Sistem, Air biriminin ve ayakkabının orijinal yapısı bozulmadan esneklik ve yaylanma kabiliyeti sağlar. Ayakkabı tabanının zemine temasında çarpma etkisi büyük oranda yumuşatılır. Bu sayede havada yürüyormuş etkisi ortaya çıkar.

Parkour ayakkabısı nasıl olmalı?

Daha önce parkour için kullanılan spor ayakkabılar bir ızgara ile üretildiyse, bugün ayakkabılara daha iyi kalite sunulur. Monolitik dış taban, yumuşak, dayanıklı kauçuktan yapılmalıdır. Sırtı belirgin, ancak aynı zamanda ayakkabıların duvarlara, çivilere veya benzer elemanlara yapışmasını engellemiyor.