Sazan balığı ne zaman yenir?

İçindekiler:

  1. Sazan balığı ne zaman yenir?
  2. Kasım ayında hangi balık yenir?
  3. Kasım aralık aylarında hangi balık yenir?
  4. Fırında tirsi balığı nasıl yapılır?
  5. Mangalda hangi balık daha güzel olur?

Sazan balığı ne zaman yenir?

Kasım: Lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın lezzetlidir. Kasım ve aralık lüferin en lezzetli zamanıdır.

Kasım ayında hangi balık yenir?

Lüfer, torik, palamut ve uskumru bu mevsimde oldukça yağlı ve besleyicidir. Hamsi, tekir, barbunya gibi balıklar da bolca bulunup farklı çeşitlerde pişirilmeye müsaittir. İzmarit ve mezgitten uzak durulmalıdır. Çinakop, üremesi için yenmemelidir.

Kasım aralık aylarında hangi balık yenir?

Kasım ve aralık ayları lüferin en lezzetli zamanıdır. Kasım ayında lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan ve yayın lezzetlidir.

Fırında tirsi balığı nasıl yapılır?

Balıkları ayıklayıp, yıkayın ve kenara alın. Diğer yanda piyazlık doğranmış kırmızı soğan, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu sıvı yağda hafif soteleyin. Tuz ekleyip güveç kabına karışımın yarısını yayın. Balığı yerleştirin ve kalan soğanlı karışımı üzerine yayın.

Mangalda hangi balık daha güzel olur?

PALAMUT: Eylül ve ekim aylarında yağlanmış olan palamutlar ister fileto, ister halka halka kesilerek mangalda pişirilebilir. USKUMRU: Mangala en çok yakışan balıklardan birisi olan uskumru, özellikle Kasım ayında daha yağlı olduğundan mangalda pişirildiğinde çok lezzetli olur.