Birden fazla HES kodu alınır mı?

İçindekiler:

  1. Birden fazla HES kodu alınır mı?
  2. HES kodu şehir içinde geçerli mi?
  3. HES kodu olmadan dolmuşa binilir mi?
  4. HES kodu Otobuslerde gecerli mi?
  5. Istanbul kart HES kodu gerekli mi?
  6. Metrobüs HES kodu nasıl alınır?

Birden fazla HES kodu alınır mı?

Hem gidiş hem de dönüş tarihlerinizi kapsayacak şekilde birden fazla HES kodu almanız gerekebilir. HES kodunuzun seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 7 gün daha geçerli olması gerekmektedir. 2.Her yolcunun farklı HES kodu alması gerekmektedir. 3.

HES kodu şehir içinde geçerli mi?

İçişleri Bakanlığı, şehir içi toplu ulaşımda ve konaklama tesislerinde HES kodu kullanılmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

HES kodu olmadan dolmuşa binilir mi?

Özel araçla yapılacak seyahatler için HES kodu uygulaması bulunmamaktadır. Özel aracınızla seyahat edecekseniz, hes kodu olmadan da seyahat edebilirsiniz.

HES kodu Otobuslerde gecerli mi?

İçişleri Bakanlığı birçok alanda kullanılan HES kodu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada HES kodunun talep edileceğini, konaklamaların buna göre yapılacağını bildirdi. Ayrıca, şehir içi otobüs, vapur, metrobüs, tramvay ve metro kullanımı için de HES kodu zorunluluğu getirildi.

Istanbul kart HES kodu gerekli mi?

İstanbul'da toplu taşıma için kullanılan İstanbulkartlara koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 Ocak 2021 tarihi ile HES kodu zorunluluğu getirildi. Bu tarih itibarıyla kodunu kartına tanımlatmamış olanlar toplu taşıma kullanamayacak.

Metrobüs HES kodu nasıl alınır?

2- SMS İLE HES KODU ALMA Telefonlarının mesaj bölümüne giriş yapan kullanıcılar HES yazıp aralarında boşluk bırakacak şekilde T.C kimlik numarasını, Türkiye Cumhuriyeti Kimliğinde bulunan seri numarasının son 4 hanesini ve kod paylaşım süresini yazıp 2023'e kısa mesaj (SMS) yollayarak kodu edinebilir.