Anti HBc değeri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Anti HBc değeri kaç olmalı?
  2. Anti HBS AG ne demek?
  3. Anti HAV ne demektir?
  4. Hepatit A tedavisi ne kadar sürer?
  5. Hepatit A aşısı en geç ne zaman yapılır?

Anti HBc değeri kaç olmalı?

Aşı yapılmamış kişinin Anti HBS değeri < 5 mIU/ml (negatif), Aşı yapılmış kişinin Anti HBS değeri ≥12 mIU/ml (pozitif) olmalıdır. Bazı hastalara yapılan test sonuçlarında 100, hatta 1000 gibi yüksek bir değer de görülebilir. Bu durum kişinin virüse karşı bağışıklığı olduğunu göstermektedir.

Anti HBS AG ne demek?

Anti HBS, Hepatit B enfeksiyonunun takibinde kullanılan bir testtir. Anti HBS testi bu virüsün vücuttan atılıp atılmadığının ve kişinin yaşamında sürecek olan bağışıklığını gösterir. Karaciğer nakli olan kişilerde bu hastalığın tekrarlanmaması için Anti HBS testi yapılır.

Anti HAV ne demektir?

Testin anlamı: Hepatit A'ya karşı immunitenin değerlendirilmesinde kullanılır. Oral fekal yolla bulaşan picarnovirüs enfeksiyonudur. Akut enfeksiyonun erken dönemlerinde IgG ve IgM tipinde olan antikorlar yükselir.

Hepatit A tedavisi ne kadar sürer?

Hepatit A genellikle birkaç hafta içinde tedavi edilmediğinde iyileşir. Bununla birlikte, bazı insanlar 6 aya kadar semptomlara sahip olabilir.

Hepatit A aşısı en geç ne zaman yapılır?

Hepatit A aşısının 2. Dozu 6-12 ay sonra yapılır, ancak geç kalındığı durumlarda bir an önce en yakın sağlık kuruluşuna gidilmeli ve aşı yapılmalıdır.