Tedavi yöntemleri isilik nedir?

İçindekiler:

  1. Tedavi yöntemleri isilik nedir?
  2. Yüzde isilik neden olur?
  3. Hidradenitis Suppurativa neden olur?
  4. Kuyruk sokumu iltihabı için hangi doktora gidilir?

Tedavi yöntemleri isilik nedir?

İsilik herhangi bir tıbbi müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden bir kaç güne geçen bir hastalıktır. Vücutta yanma olursa serinletici losyonlar veya kremler kullanılabilir. Tabi ki de bunları hekim kontrolünde kullanılması sağlıklı olur. En doğal tedavi yöntemi temiz deniz suyudur.

Yüzde isilik neden olur?

İsilik dış faktörlerden oluşan aşırı sıcak ve buna bağlı olarak vücudun kendisini soğutmak için aşırı terlemesinden kaynaklanır. Ter, ve diğer dış etkenler, cilt yüzeyindeki gözenekleri kapatarak ter bezi kanallarının tıkanmasına ve dolayısıyla isilik oluşumuna sebep olur.

Hidradenitis Suppurativa neden olur?

Hidradenitis süppürativa'nın oluşmasına neden olan faktörler nelerdir? Hidradenitis süppürativanın kesin nedeni bilinmemektedir. Apokrin bez kanalında tıkanma, daralma, bakteriyel enfeksiyon ve oluşan iltihabi cevabın ter bezlerine, yağ bezlerine ve çevre dokuya ilerlemesiyle oluştuğu düşünülmektedir.

Kuyruk sokumu iltihabı için hangi doktora gidilir?

Kuyruk sokumu ağrısı yaşayanların ortopedi bölümüne gitmeleri gerekmektedir. Doktorunuz tarafından gereken inceleme ve tetkikler sonrasında uygun tedavi yöntemi sağlanacaktır. Kuyruk sokumu ile ilgili ağrı ve batmalar yaşanması durumunda ortopedi bölümüne başvurulmalıdır.