Sayıştay nedir ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Sayıştay nedir ne iş yapar?
  2. Sayıştay ilamı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  3. Temyiz Kurulu nedir?
  4. Sayıştay raporu nedir?
  5. Sayıştay raporu nereye sunar?
  6. Genel Değerlendirme Raporu Nedir?
  7. Sayıştay genel uygunluk bildirimi kaç gün?
  8. Genel uygunluk bildirimi ne demek?

Sayıştay nedir ne iş yapar?

Anayasa'nın 160 ıncı maddesine göre Sayıştay, merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve ...

Sayıştay ilamı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Mahkeme ilamının icraya konulabilmesi için kesinleşme, kural olarak şart değildir. Ancak bu kuralın bazı istisnaları bulunmaktadır. Aşağıda belirtilen bu istisnai durumlarda, kararın kesinleşmeden icraya konulması mümkün değildir.

Temyiz Kurulu nedir?

Temyiz Kurulu; Sayıştay Genel Kurulunca, Rapor Değerlendirme Kuruluna seçilenler dışında kalan daire başkanları ile üyeler arasından dört yıl için seçilecek dört daire başkanı ve her daireden seçilecek ikişer üyenin katılımı ile kurulur. ... Kararı temyiz edilen daire başkan ve üyelerinin oy hakkı yoktur.

Sayıştay raporu nedir?

Kamu idareleri tarafından Sayıştaya gönderilen idare faaliyet raporları, Maliye Bakanlığı tarafından Sayıştaya gönderilen Genel Faaliyet Raporu ve İçişleri Bakanlığı tarafından Sayıştaya gönderilen Mahalli İdareler Genel Faaliyet Raporunda yer alan bilgilerin dış denetim sonuçları dikkate alınarak doğruluk ve ...

Sayıştay raporu nereye sunar?

(2) Sayıştay, denetim ve inceleme faaliyetleri sonucunda hazırlayacağı bu raporları, ilgili kanunlar ve bu yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar ve/veya ilgili kamu idaresine gönderir.

Genel Değerlendirme Raporu Nedir?

Kamu idarelerinin denetimleri sonucunda düzenlenen denetim raporlarında önemli görülen veya genellik arz eden konuları, yürütülen denetimlere ilişkin genel bilgileri ve mali konularda belirtilmesi uygun görülen diğer hususları içerecek şekilde hazırlanan rapordur.

Sayıştay genel uygunluk bildirimi kaç gün?

Sayıştay tarafından, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri için düzenlenen genel uygunluk bildirimi, kesin hesap kanun tasarısının verilmesinden başlayarak en geç yetmişbeş gün içinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmaktadır.

Genel uygunluk bildirimi ne demek?

Ülke sayıştayı tarafından, dış denetim raporları, idare ve genel etkinlik raporları dikkate alınarak merkezî yönetim kapsamındaki kamu idareleri için hazırlanan ve kesin hesap kanun tasarısının verilmesinden başlayarak belirli bir süre içinde yasama organına sunulan bildirim.