Sarılık fototerapi ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Sarılık fototerapi ne kadar sürer?
  2. Sarılık tehlikesi ne zaman biter?
  3. Sarılık tedavisi ne kadar sürer?
  4. Uzamış sarılık nedir?
  5. Uzamış sarılık için hangi testler yapılır?
  6. Gilbert sendromu çocuğa geçer mi?

Sarılık fototerapi ne kadar sürer?

Sonuca göre, ya bebeği izleme alacak,ya belli bir dalga boyunda UV ışını alması için hastaneye yatıracak ( bu işleme fototerapi diyoruz ), ya da nadiren eğer değer çok yüksekse kan değişimi gerekecektir. Genellikle sarılık 7-10 günde kaybolur.

Sarılık tehlikesi ne zaman biter?

Fizyolojik sarılık genellikle doğumdan sonraki 2-3. günlerde ortaya çıkar ve 7-10. günde kaybolur. Erken doğan bebeklerde sarılığın ortaya çıkması daha geç olurken kaybolması da geç olur. Kaybolma, en son göz aklarında olur.

Sarılık tedavisi ne kadar sürer?

Fizyolojik sarılık doğumdan sonra 2.-4. günlerinde başlıyor ve genellikle herhangi bir tedaviye gerek kalmadan 7-10 günde kendiliğinden düzeliyor.

Uzamış sarılık nedir?

Matür bebeklerde 14 günü, prematür bebeklerde ise 21 günü geçen 10 mg/dl üzerinde olan bir hiperbilirubinemi varlığı uzamış sarılık olarak tanımlanır. Uzamış sarılıkta hem direkt, hemde indirekt bilirübin yükselmiş olabilir.

Uzamış sarılık için hangi testler yapılır?

Laboratuvar bulgularından anne-bebek kan grubu, direkt coombs testi, retikülosit sayısı, uzamış sarılık tanısı aldığındaki total bilirubin değeri, tam kan sayımı, idrarda indirgen madde, G6PD düzeyi ve tiroid fonksiyon testleri (TSH, sT4) kayıt edildi.

Gilbert sendromu çocuğa geçer mi?

Hastalık genetik olarak aileden geçer. Ailede Gilbert hastası olması şansı arttırır. Genetik olarak bir Gilbert hastası çocuklarının yarısına hastalığı aktarabilir.