Sporcu antrenman nedir?

İçindekiler:

  1. Sporcu antrenman nedir?
  2. Hareket ve Antrenman nedir?
  3. Izokinetik kuvvet nedir?
  4. Izometrik kuvvet nedir?
  5. Izokinetik egzersiz nedir?
  6. Izokinetik test sistemleri nedir?

Sporcu antrenman nedir?

Antrenman, organizmada fonksiyonel ve morfolojik değişmeler sağlayan ve sporcuda verimin yükseltilmesi amacıyla belirli zaman aralıkları ile uygulanan yüklenmelerin tümüdür. Spor antrenmanı, sporda gelişimi sağlamak için bilimsel özellikle pedagojik ilkelere göre yönlendirilen süreçtir.

Hareket ve Antrenman nedir?

ANTRENMAN VE HAREKET. Antrenman; sporcunun fiziksel, tekniksel, taktiksel, zihinsel ve psikolojiksel düzeyinin yükseltilmesini, onun en verimli hale getirilmesini ve bu durumun mümkün olan en uzun süre boyunca sabit tutulmasını sağlayan tedbirlerin alındığı ve uygulandığı alıştırma sürecidir.

Izokinetik kuvvet nedir?

İzokinetik kasılma, ekstremitenin bir eklem etrafında sürekli hızda hareket ettiği bir kas kasılmasıdır. Hareket hızı özel bir dinamometre ile sürekli aynı hızda kalır. Dinamometre direnci hareket boyunca her açıda uygulanan kuvvet ile eşittir.

Izometrik kuvvet nedir?

Kaslar her zaman kısalıp uzayarak değil, hareket etmeden de aktive olabilirler. Bu şekilde olan kasılmalarda kasın uzunluğu ve eklem açısı değişmeksizin, kuvvet üretilir. Buna izometrik kasılma denir. Izometrik antrenmanın en önemli faydalarından biri, vücudun neredeyse tüm motor ünitelerini aktive edebilmesidir.

Izokinetik egzersiz nedir?

İzokinetik egzersiz kas kasılma hızının mekanik bir cihazla kontrol edildiği bir tür dinamik egzersizdir. Tüm hareket açıklığı içinde sabit bir açısal hızda hareket ve değişken direnç söz konusudur.

Izokinetik test sistemleri nedir?

kas gücü ve toplam iş değerlerinin objektif biçimde ölçülebilmesidir. İSOFORCE İzokinetik sistem; İzokinetik egzersiz programlarının yanı sıra İzotonik güçlendirme, İzometrik güçlendirme ve pasif egzersiz protokollerini de içerir.