Yüksek lisans yapmadan araştırma görevlisi olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans yapmadan araştırma görevlisi olabilir mi?
  2. Dil puanı olmadan araştırma görevlisi olunur mu?
  3. Öğretim Üyesi danışmanlık yapabilir mi?
  4. Öğretim görevlisi kaç yaşına kadar çalışabilir?
  5. Öğretim üyesi olmak için doktora şart mı?

Yüksek lisans yapmadan araştırma görevlisi olabilir mi?

Araştırma görevlisi olmak için lisans mezunu olmak yeterlidir. YÖK'ün web sayfasındaki ilanlarda araştırma görevlisi kadrosu için gereki şartlarda kimi zaman yüksek lisans yapıyor olmak, yüksek lisans yapmış olmak, doktora yapıyor olmak gibi şartlar konulabilir. Bu kadrolara lisans mezunu birisi olarak başvuramazsınız.

Dil puanı olmadan araştırma görevlisi olunur mu?

Meslek yüksekokullarının, yabancı dil okutmanı, çevirici ve yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlarındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

Öğretim Üyesi danışmanlık yapabilir mi?

Üniversitelerdeki öğretim üyeleri, mesai saatleri dışında, yüksek öğretim kurumlarından başka yerlerde, mesleki faaliyetlerde bulunabilecek ve meslek veya sanatlarını serbest olarak icra edebilecekler.

Öğretim görevlisi kaç yaşına kadar çalışabilir?

Yükseköğretim Kurulu, öğretim üyelerinin 75 yaşına kadar sözleşmeli olarak çalışabilmesine imkan sağlayan kanuni düzenlemenin detaylarına dair usul ve esasları açıkladı.

Öğretim üyesi olmak için doktora şart mı?

Lisans eğitimini tamamlamış ardından yüksek lisans yapmış ve beraberinde doktora ile sonuçlandırmış kişiler, öğretim üyesi olurlar. Öğretim üyesi olmanın ilk şartı doktorayı başarıyla tamamlamaktır.