Sindirim sorunu ne demek?

İçindekiler:

  1. Sindirim sorunu ne demek?
  2. Sindirim sistemi neden yavaşlar?
  3. Sürekli geğirme neden olur?
  4. Gastroduodenit ne demek?
  5. Midede genişleme nedir?
  6. Midede malignite ne demek?
  7. Mide polipi ne demek?

Sindirim sorunu ne demek?

Toplumda en yaygın görülen fonksiyonel sindirim bozuklukları, “huzursuz bağırsak sendromu” (İBS), kabızlık ve hazımsızlıktır. Bunun yanında; dışkı tutamama, midede yanma/ekşime, yutma güçlüğü, boğazda yumru hissi, kusma ve anal bölge bozuklukları da sıklıkla ortaya çıkmaktadır.

Sindirim sistemi neden yavaşlar?

İsmail Maraş, duruş ya da oturuş bozuklukları, hareketsizlik, iç sıkıntısı, stres, yorgunluk, yetersiz beslenme, kuru gıda alımı, sebze meyveden uzak durmak, su içmemek, gazlı içeceklere ağırlık vermek, tuvalet alışkanlığının olmayışı, temiz olmayan genel tuvaletler sebebiyle tuvaletini geciktirme veya eve saklama ...

Sürekli geğirme neden olur?

Sağlıklı beslenmeyen kişilerde sık sık geğirme sorunu yaşanır. Bunun nedeni se; yağlı ve işlenmiş gıdalar tüketmek, asitli içeceklerden tüketmek, hazmı zor gıdalar tüketmek ( soğan, lahana, fasulye ) ve fazla çikolata yemek olarak sıralayabiliriz. Ayrıca mide veya bağırsaklarda oluşan tıkanmada geğirmeye neden olur.

Gastroduodenit ne demek?

Duodenit veya diğer bir adıyla on iki parmak bağırsağı iltihabı duodenumda meydana gelen, ince bağırsağın başlangıcı olan iltihaptır. Oniki parmak bağırsağındaki iltihaplanma karın ağrısı, kanama ve diğer gastrointestinal semptomlara neden olabilir.

Midede genişleme nedir?

MİDE GENİŞLEMESİ (Mide Dilatasyonu) VE MİDEDEN YABANCI CİSİM ÇIKARTILMASI. Mide dilatasyonu mide de gıda, sıvı veya gaz birikimi nedeniyle şekillenen aşırı genişlemedir. Dilatasyon vakalarında operasyon midede şekillenen genişlemelerin giderilmesi, midenin normal hacim ve konumuna getirilebilmesi amacıyla yapılır.

Midede malignite ne demek?

Mide kanseri, midenin yüzeyini kaplayan hücrelerin kontrolsüz büyüme ve çoğalması sonucu oluşan bir kanser türüdür. Yemek borusu ile midenin birleşim yerinde veya midenin gövdesinde oluşabilir.

Mide polipi ne demek?

Mide polipleri, mide epitelinden ya da submukozadan köken alan ve lümene doğru çıkıntı yapan sesil ya da saplı lezyonlardır (1). Mide poliplerine endoskopik girişimler sırasında yaklaşık %2-6 oranında rastlanmaktadır (2,3).