ISO 9001 standartları nelerdir?

İçindekiler:

  1. ISO 9001 standartları nelerdir?
  2. Kalite standartları nelerdir?
  3. Kalite güvencesi ve standartları nelerdir?
  4. Kalite belgeleri nedir?
  5. Ölçme maliyetleri nedir?
  6. Yatırım maliyetleri nelerdir?
  7. Sermaye maliyeti nedir ne demek?
  8. Işletme maliyeti ne demek?
  9. Işletme maliyetleri nasıl düşürülür?
  10. Işletme giderleri nelerdir?
  11. Işletme gider kalemleri nelerdir?
  12. Yıllık işletme giderleri nelerdir?
  13. Genel giderler nelerdir?
  14. Değişken giderler nelerdir?
  15. Beklenmeyen Giderler Nelerdir?
  16. Muhasebede Neler gider yazılır?
  17. Home Ofis neler gider yazılır?
  18. Maaş gider olarak gösterilir mi?
  19. Hastane faturası gider yazılır mi?
  20. Personel sağlık harcamaları gider yazılır mi?
  21. Cep telefonu cihazı gider yazılır mi?
  22. Cep telefonu vergiden düşer mi?

ISO 9001 standartları nelerdir?

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri - Şartlar: ISO 9001 Standardı, bir kuruluşun müşteri şartlarını ve uygulanabilir mevzuat şartlarını karşılayan ürünleri sağlama yeteneği olduğunu kanıtlaması gerektiğinde ve müşteri memnuniyetini artırmayı amaçladığında uyacağı kalite yönetim sisteminin şartlarını belirtir.

Kalite standartları nelerdir?

Kalite sistem standardı; bir firmanın ürünlerinin standartlara, gerekliliklere uygunluğunu sağlamak için izlediği kalite yönetimini tanımlar. Kalite sistem standardı, firmaların standartlarda belirlenmiş kalite düzeyini elde etmesi için gerekli olan kalite sistemi yönetimini izlemesine yardımcı olur.

Kalite güvencesi ve standartları nelerdir?

Kalite güvencesi bir ürün veya hizmetin kalite konusunda belirtilmiş gerekleri yerine getirmesinde yeterli güveni sağlamak için uygulanan planlı ve sistematik etkinlikler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Kalite belgeleri nedir?

Kalite belgesi, bir kurum ya da markanın uluslararası mevzuatlara uygun ve güvenilir bir şekilde hizmet verdiğini kanıtlar.

Ölçme maliyetleri nedir?

Ölçme ve değerlendirme maliyetleri; girdi , yan ürün ve nihai ürün hatalarını belirlemeye yönelik ve hizmetlerin istenilen ölçülere ,prosedürlere uygunluğunu denetleyen faaliyetler maliyetleridir.Başarısızlık maliyetleri; kalite planları çerçevesinde ele alınan her türlü önleme ve değerlendirme faaliyetlerine rağmen ...

Yatırım maliyetleri nelerdir?

Yatırım maliyeti en basit ifade şekliyle bir işyerinin açılabilmesi ile bir defaya mahsus olarak yapılması gereken sürekli olarak o firmada daimi olarak kalacak olan materyaller ve demirbaşlar için yapılan harcamalardır.

Sermaye maliyeti nedir ne demek?

Sermaye maliyeti yatırımcı açısından projeye koyacağı paranın maliyetini temsil eder. Parayı ayrı bir şirkete yatıracak ise yatırımcı açısından sermaye olarak tanımlanan para şirket açısından öz kaynak olarak isimlendirilir.

Işletme maliyeti ne demek?

İşletme Maliyetleri, bir işletmeyi günlük olarak işletmekle ilişkili masraflardır. İşletme Maliyetleri , bir işletmeyi günlük olarak işletmekle ilişkili masraflardır. ... Değişken maliyet, iş performansına bağlı olarak değişebilecek bir maliyettir.

Işletme maliyetleri nasıl düşürülür?

İşletme Maliyetlerini Düşürme Yöntemleri

  1. 1) Teknolojiye kucak açın. ...
  2. 2) Dış kaynak kullanımıyla maliyeti düşürün. ...
  3. 3) Piyasaya araştırması yapıp yeni bir ihale sistemi geliştirin. ...
  4. 4) Evden çalışmayı deneyin. ...
  5. 5) Ödemelerinizi erken yapın veya gününde ödeyin. ...
  6. 6) Verimsiz olduğunuz alanları belirleyin. ...
  7. 7) Kullanmadığınız hizmetleri iptal edin.

Işletme giderleri nelerdir?

İşletme giderleri, işletmelerin dönem içerisindeki çalışmalarında kullanılacak ürün, varlık ya da hizmetlerin maliyetini oluşturan giderlerdir.

Işletme gider kalemleri nelerdir?

İşletme sahiplerinin ödemeleri gereken aylık kalemleri ele almak gerekirse gider kalemleri şu şekildedir;

  • Personel maaşı
  • SGK ödemeleri.
  • İş yerinin elektrik,su faturası
  • İş yerinin telefon faturası
  • Bina aidatı
  • Adsl internet.
  • Klima veya doğalgaz giderleri.
  • İşletmenin mutfak masrafları

Yıllık işletme giderleri nelerdir?

İşletme için kullanılan elektrik, doğalgaz, telefon, su, internet faturası, bina kira ve aidatı, mutfak ihtiyaç giderleri, temizlik giderleri, ofis giderleri gibi giderler her ay ödenen sabit giderler arasındadır.

Genel giderler nelerdir?

Terim tanımı Genel gider maliyetleri bir işletmenin çalışması için normalde uygulanan, ancak doğrudan herhangi bir özel iş, faaliyet, ürün veya hizmete ilişkilendirilmemiş olan maliyetlerdir. Genel gider maliyetleri kar sağlama faaliyetlerinin oluşturulması için kritik destek sağlar.

Değişken giderler nelerdir?

Sabit ve değişken giderler: Sabit giderler üretim miktarı ve faaliyetine bağlı olarak değişmeyen genel yönetim, sigorta, vergiler, kira vs giderlerdir. Değişken giderler ise üretim miktarı ile orantılı olarak değişen malzeme ve işgücü giderleridir.

Beklenmeyen Giderler Nelerdir?

Gerçekten beklenmedik masraflar, işinizi kaybetme veya sigortanın karşılayamayacağına dair büyük, kural dışı bir sağlıkla ilgili faturayla vurulma gibi olayların sonucudur. "Beklenmedik" fatura kavramını, daha yaygın faaliyetlerden ziyade ömür boyu sürecek olan olayları kapsayacak şekilde yeniden tanımlayın.

Muhasebede Neler gider yazılır?

Gider olarak kabul edilen harcamalar:

  • Yemek giderleri: Şirketin faaliyeti için yapılmışsa. ...
  • Seyahat harcamaları: Uçak, otobüs, deniz otobüsü, tren, otel, otopark vb harcamalar dahildir. ...
  • Taşıt giderleri: Yakıt, sigorta, kira, tamir vb giderler dahildir. ...
  • İletişim giderleri: Telefon, internet, ADSL vb giderlerdir.

Home Ofis neler gider yazılır?

Home Ofiste faaliyet alanı ile ilgili olarak kullanılan bilgisayar, yazıcı, fotokopi makinesi, gibi demirbaşların ve bunlara ait sarf malzemelerin tamamı gider olarak yazılabilir.

Maaş gider olarak gösterilir mi?

Maaş ödemeleri, personel adına ödenen gelir vergisi ve sigorta primleri ödenecek vergiyi azaltır. Bununla birlikte personeliniz için harcadığınız tedavi ve ilaç ücretleri de gider olarak gösterilebilir.

Hastane faturası gider yazılır mi?

Şahsınıza ait sağlık giderleri vergiden düşürülebilir. Örneğin , özel bir hastanede muayene oldunuz ve muayene ücreti ödediniz. Ödediğiniz ücrete istinaden hastaneden aldığınız faturayı gider olarak gösterip vergiden düşebilirsiniz.

Personel sağlık harcamaları gider yazılır mi?

Diğer taraftan, sağlık giderlerinin hizmet erbabına sağlanan bir menfaat olarak kabul edilmesi nedeniyle Gelir Vergisi Kanunu'nun 40/1.maddesi uyarınca ücret olarak ücret bordrosu üzerinden gider olarak kaydedilmesi mümkündür.

Cep telefonu cihazı gider yazılır mi?

İşletmeye kayıtlı olan özel araç telefonları ve cep telefonlarına ilişkin haberleşme giderlerinin ticari kazancın elde edilmesi ve idamesi ile açık ve doğrudan bir bağının bulunması, yapılan işin mahiyetine uygun olması ve iş hacmi ile mütenasip bulunması halinde, Gelir Vergisi Kanunu'nun 40/1. maddesine göre ticari ...

Cep telefonu vergiden düşer mi?

İnternet, cep telefonu ya da sabit telefon faturaları gider olarak kabul edilir. Ancak vergiden düşülebilmesi için faturanın işletme üzerine olması gerekmektedir. İşletme üzerine zimmetli olan araçların yakıtları, kira ya da tamirat tutarları, sigortaları da gider gösterilir.