Elmalı kurabiye hamuru neden dağılıyor?

İçindekiler:

  1. Elmalı kurabiye hamuru neden dağılıyor?
  2. Kurabiyeye neden pudra şekeri konur?
  3. Kurabiye için ne tür un kullanilir?
  4. Kurabiye yaparken yağ eritilir mi?
  5. Kurabiye yaparken fırın ayarı nasıl olmalı?
  6. Fırının fan ayarı ne işe yarar?
  7. Kek fanlı fırında pişer mi?
  8. Mini firinda kek kac derecede piser?
  9. Keki hangi ayarda Pişmeli?
  10. Kek 170 derecede kaç dakikada pişer?
  11. Kek piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?
  12. Kek fırından çıkınca ne yapılmalı?
  13. Içi pişmemiş keke ne yapılır?
  14. Kekin sosu sıcak mi dökülür soğuk mu?
  15. Islak kek yaparken sosu ne zaman dökülür?
  16. Islak keki ıslatmak için ne kullanılır?

Elmalı kurabiye hamuru neden dağılıyor?

Çok soğuk şekilde kullanılmaya çalışıldığında ya da eritilmiş tereyağı henüz sıcakken tarife eklendiğinde mutlaka hamurun sertleşmesine neden oluyor. Kurabiyenin sert olması için ikinci neden ise gereğinden fazla un ilave etmek. ... Bu nedenle kurabiye hamuru yaparken unu azar azar ilave etmeye özen gösterin.

Kurabiyeye neden pudra şekeri konur?

Un eklendikten sonra eklenen pudra şekeri sayesinde kurabiyede topaklanma olmaz; yapısı daha pürüzsüz olduğu için, kurabiyeler daha yumuşak ve ağızda dağılacak kıvama kavuşur.

Kurabiye için ne tür un kullanilir?

Ekmek unu (bread flour), gevrek bir ekmek yapmak için ve çok amaçlı un (all-purpose flour) lezzetli çikolata parçalı kurabiyeler yapmak için kullanılır. Çok amaçlı un (All-purpose flour); %10-12 oranında protein içerir. Sert ve yumuşak buğday unu karışımından yapılır.

Kurabiye yaparken yağ eritilir mi?

Kurabiyenin yumuşak olması için kullanılan tereyağının erimiş yada oda sıcaklığında olması gerekir. Ayrıca kurabiye çok pişerse de sertleşir. ... Margarin ya da tereyağı oda sıcaklığında olmalı Daha sert olması için eritilip soğutulmuş yağ kullanılır.

Kurabiye yaparken fırın ayarı nasıl olmalı?

Artık kurabiyelerini pişirme zamanı! Bütün kurabiyelerin her yerinin eşit pişmesi için fırını önceden ısıtmalısınız. Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağladığınız veya yağlı kağıt kullandığınız fırın tepsisine dizerek önceden 160-170 derece ısıtılmış olan fırına verin.

Fırının fan ayarı ne işe yarar?

Fanlı ısıtıcıyla ısıtılan sıcak hava, fırının her yerine eşit oranda ve hızlı bir şekilde dağılır. Böylece az enerjiyle kısa zamanda pişirme sağlarsınız. Turbo pişirme yapacaksanız fırını önden ısıtmanıza gerek olmayacak. Fan, ısının eşit dağılımını sağladığından birden fazla tepsiyle pişirme yapabilirsiniz.

Kek fanlı fırında pişer mi?

Fansız daha güzel pişer. Çünkü fan açık olunca keki kurutup sertleştirebiliyor.

Mini firinda kek kac derecede piser?

Klasik bir ayara alıp genelde her tarifi 180 derecede pişiriyoruz.

Keki hangi ayarda Pişmeli?

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz.

Kek 170 derecede kaç dakikada pişer?

Birde iyice soğutmadan kesmeye kalkmayınız. kendi kendine dinlenmeye bırakmalısınız. Elektrikli fırın ayarı, turbo pişirme, 160 derece (önceden ısıtılmış) Alt-üst fırınlarda pişirme süresi, 170 derece (önceden ısıtılmış) ve pişirme süreleri, yaklaşık 35-45 dakika pişirilme süreleri vardır.

Kek piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?

11- Keki pişerken en son 5-10 dakika fırın 150 dereceye düşürülüp biraz daha pişirilebilir. Bu şekilde kekin üzeri yanmadan içi iyice pişmiş olacaktır. 12- Kek piştikten sonra kek fırından hemen çıkartılmamalıdır. Fırının kapağı aralanıp bu şekilde bir süre soğuması beklenmelidir.

Kek fırından çıkınca ne yapılmalı?

Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin.

Içi pişmemiş keke ne yapılır?

Kek piştikten sonra, hemen dilimlemeyin. Bunun yerine oda sıcaklığında en az 10 dakika dinlendirin. Bu sayede pişirme işleminden sonra da sıcaklığını koruyacak ve içinin çiğ kalma ihtimali düşecektir. Kullandığınız fırının performansı ve kullandığınız kek kalıpları da, kekin ıslak kalmasına yol açabilir.

Kekin sosu sıcak mi dökülür soğuk mu?

Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip üzerine sıcak sosu gezdirin. Hem kek hem de sosun sıcak olması ıslak kek yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri. Kekiniz soğuk sosunuz sıcak ya da sosunuz soğuk kek sıcak kalmışsa kekiniz yeterince ıslanmayabilir.

Islak kek yaparken sosu ne zaman dökülür?

Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir. Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır. Kaynayınca altı kapatılır. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.

Islak keki ıslatmak için ne kullanılır?

Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın. Sıvı yağı da ilave edin.