Üstüne görme ağrı yapar mı?

İçindekiler:

  1. Üstüne görme ağrı yapar mı?
  2. Yerleşme kanaması mı adet mi?
  3. Gebelik belirtisi kanama nasıl olur?
  4. Hamileligin ilk haftasinda gelen kan nasil olur?

Üstüne görme ağrı yapar mı?

Üstüne görme belirtileri arasında ağrı genellikle yer almaz. Fakat bazı bireylerde adet sancısı benzeri çok şiddetli olmayan ve aralıklı ağrılar yaşayabilmektedir. Adet sancısı ile karşılaştırıldığında yerleşme kanamasında görülebilen ağrılar çok daha hafiftir ve sürekli değildir.

Yerleşme kanaması mı adet mi?

Bazı kadınlarda yerleşme kanaması hiç görülmeden de gebelik gerçekleşebilir. Yerleşme kanaması normal adet döngüsünde gerçekleşmez. İmplantasyon, embriyonun rahme tutunması ile ilişkili bir dönemde gerçekleşir. Bir çok kadın yerleşme kanaması yoksa adet kanaması geçirdiklerini merak eder.

Gebelik belirtisi kanama nasıl olur?

Sıklıkla görülen hamilelik belirtilerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir: Hafif Kanama ve Akıntı: Gebeliğin erken döneminde lekelenme şeklinde kanama görülebilir. Adet kanamasından farklı olan bu durum, embriyonun rahme tutunması sonucu oluşur.

Hamileligin ilk haftasinda gelen kan nasil olur?

Hamileliğin özellikle ilk haftalarında kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Bu yüzden hamileliğin ilk aylarında leke gelmesi normal sayılır. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Vajinal kanama ilk üç aylık dönemde normal bir bulgu değildir. Fakat hamilelikte tüm gebelerin %20'sinde görülebilir.