Gösterge Nedir 101?

İçindekiler:

  1. Gösterge Nedir 101?
  2. 101 okeyde gösterge ne ise yarar?
  3. 101 okey gösterge ne işe yarar?
  4. Gösterge kaç puan?
  5. Ek gösterge neye göre artar?
  6. 1100 ek gösterge ne demek?

Gösterge Nedir 101?

Oyun içerisinde taş dağılımı gerçekleşince ortada kalan bir taş oluyor bunun adına gösterge diyoruz.

101 okeyde gösterge ne ise yarar?

Oyun Başladığı zaman elinizde ortada duran okey taşını belirten taşın aynısı gösterge olmaktadır. Oyun başlar başlamaz sıra size geldiği zaman elinizde olan göstergeyi ortada bulunan taşın üzerine vurarak gösterge yapmış olursunuz ve böylelikle puan kazanmış olursunuz.

101 okey gösterge ne işe yarar?

Oyunda yere açılan taşın bir üstü okey olduğu ve diğer taşların yerini tuttuğu için o taşın esas değerini taşıyan 2 adet "sahte okey" taşı vardır. Bu " sahte okey taşı" her elde değişir.Oyun başlarken yere açılan taşın diğer teki eller ilk dağıtıldığında bir oyuncuya gelmişse ona "gösterge" denir.

Gösterge kaç puan?

'Normal bitiş' için 2 puan, 'gösterge yapma' için 1 puan, 'çiftten bitme' için 4 puan. Bitişte kullanılan taş okey taşı ise düşülen puanlar 2 ile çarpılır. Ayrıca oyun düşmeli olarak da oynanır. Düşme sayısı oyuncular tarafından belirlenir.

Ek gösterge neye göre artar?

Ek göstergeler kazanılmış hak aylığı üzerinden verilir. Ancak, torba kadrolarda kadro derecesi üzerinde verilir.Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile, 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır.

1100 ek gösterge ne demek?

Yukarda örnek olarak verdiğim maaş 4. derecenin 1. kademesinde, ek göstergesi 1100 olan, 9 yıllık kıdem, eşi çalışmayan ve 6 yaşa kadar 1 ya da 6 yaştan büyük 2 çocuğu olan, sendika üyesi, %64 özel hizmet tazminatı, 1050 yan ödemesi olan teknisyenin maaşıdır. Maaşa asgari geçim indirimi ve denge tazminatı dahildir.