Glayör çiçeği soğanı nasıl dikilir?

İçindekiler:

  1. Glayör çiçeği soğanı nasıl dikilir?
  2. Nergis soğanı nasıl dikilir?
  3. Nergis çiçeği ne zaman olur?
  4. Sümbül çiçeği hangi renktir?
  5. Sümbül tohumu nasıl ekilir?
  6. Şebboy tohumu nasıl elde edilir?
  7. Hüsnüyusuf çiçeği tohumu ne zaman ekilir?
  8. Şebboy Çiçeği evde yetişir mi?

Glayör çiçeği soğanı nasıl dikilir?

Glayöl çiçeğinin soğanları 6 hafta önceden kazılmış ve hazırlanmış uygun toprağa yaklaşık 10 cm derinlikte ve 10-15 cm mesafelerle dikilir. Rüzgar almayan bir konumda ve destek çubuklarıyla bitki desteklenerek filizlenmesi beklenir. Glayöl çiçeği soğanı gerçek soğan değildir.

Nergis soğanı nasıl dikilir?

Nergis soğanı, kök kısmı aşağıda, sivri ucu yukarıya bakacak şekilde yerleştirilir. Soğanın üzeri toprakla kapatılır, hafifçe bastırılarak düzeltilir ve yine toprağı nemlendirecek kadar sulanır. Hazırlanan saksı kış aylarını geçirmesi için balkon gibi serin bir yere konulur.

Nergis çiçeği ne zaman olur?

Yabancı kaynaklara göre Ağustos ayından Kasım ayına kadar nergis soğanlarının ekimi gerçekleştirilmelidir. Nergis çiçeği ne zaman açar sorusunun cevabı ise Marttır. Organik maddelerce zengin, nemli, kumlu, tinli toprakları sever.

Sümbül çiçeği hangi renktir?

Anavatanı Doğu Akdeniz olan sümbül, zarif yapısı ve yaydığı güzel kokularla yaşam mekânlarına apayrı bir güzellik katar. Doğal ortamında genellikle uçuk pembe, mavi ve beyaz renklere sahip olan sümbülün, yüzyıllardır yapılan çalışmalarla özel olarak geliştirilerek daha pek çok renkte açabilmesi sağlanmıştır.

Sümbül tohumu nasıl ekilir?

Tohumları ekmek için ağustos sonunu beklemeniz gerekir. 1cm toprağın altına gömerek su veriniz. Rüzgar alan serin ve gölgeli bir yerde bekletebilirsiniz. Çimlenme süresince toprağı havalandırmanız önemlidir.

Şebboy tohumu nasıl elde edilir?

İlaçlı su ile sulandıktan sonra şebboy çiçeği tohumu, viyol gözeneklerinin tam ortalarına gelecek şekilde ekilir. Ortalama 15 ile 18 derece arasında çimlenme beklenir. Tohumların 20'şer santim ara ile ekilmesi önerilir. İki hafta içerisinde çimlenmeye görülecektir.

Hüsnüyusuf çiçeği tohumu ne zaman ekilir?

Bitki vazoda bile çok uzun süre dayanıklı durabilir. Hüsnüyusuf çiçeğinin tohumları mayıs ayında yarı gölge bir yere, iyi işlenmiş yere, gübreli olan toprağa serpilir. Çimlenen ve büyüyen fideler yaz boyunca sulanarak bakımı yapılır, otları temizlenir. Asıl ekileceği yere ise sonbahar ayında 25-30 aralıklarla ekilir.

Şebboy Çiçeği evde yetişir mi?

Tek bir sapında üst üste onlarca çiçek açtığı için görüntüsüyle de herkesin hayran kaldığı şebboy çiçeği, çok yıllık bir bitki olması ve önemli noktalara dikkat edildiği takdirde evde kolayca yetiştirilebiliyor olması sebebiyle de çok sevilen ve tercih edilen bahçe/balkon bitkilerinden biri oluyor.