Yumuşak bir hamur nasıl elde edilir?

İçindekiler:

  1. Yumuşak bir hamur nasıl elde edilir?
  2. Hamur buzdolabında saklanır mı?
  3. Ekmek Bayatlamasın diye ne yapılır?
  4. Ekmeğin donu nasıl çözülür?
  5. Dondurucuda Ekmek nasıl saklanır?

Yumuşak bir hamur nasıl elde edilir?

Püf Noktalarıyla Mayalı Yumuşak Hamur Tarifi Yapılışı

  1. Önce maya, şeker, tuz ve mahlep leğene konulur. ...
  2. Sonra iyice karıştırılır. ...
  3. En sonda hafif ele yapışınca azıcık sıvı yağla yedirerek hamur toparlanır. ...
  4. İstenilen malzemeyle boş veya çeşitli hamur işleri yapılır.

Hamur buzdolabında saklanır mı?

Ardından afiyetle tüketin. Pişmemiş kek hamuru içerisinde süt, yumurta gibi malzemeler bulundurduğu için çabuk bozulabiliyor, bu nedenle buzlukta saklanmıyor. Ancak pişmiş ve soğuduktan sonra dilimlenmiş keklerinizi kilitli buzdolabı torbası ya da buzdolabı poşetinin içerisinde bekletebilirsiniz.

Ekmek Bayatlamasın diye ne yapılır?

Ekmek sıcakken kabuğunu koparmaktan kaçınınız. - Ekmeği dilimleyerek tüketirseniz bayatlamasına engel olduğunuz kadar tazeliğini korumasını sağlamış olabilirsiniz. - Ekmeğin bayatlamaması için sakladığınız yere (dolabın içi ve benzeri) bir miktar tuz serpiniz. Bu sayede ekmeklerin bayatlamasına engel olabilirsiniz.

Ekmeğin donu nasıl çözülür?

Fırını önceden 160°C/150ºC fanlı fırın/gaz modunda ısıtın, somunu bir pişirme folyosuna sarın, bir fırın tepsisine koyun ve 25 ila 30 dakika pişirin. Tek tek dilimleri çözüyorsanız, bunları sıralayın ve beş ila 10 dakika pişirin.

Dondurucuda Ekmek nasıl saklanır?

Ekmek kutusunun temiz, kuru ve rutubetsiz olduğundan emin olun, bu ekmek kutusunu çok ışık almayan bir alanda tutun. Eğer ekmekleri daha uzun süre saklamak istiyorsanız soğutup bezlerle fazla nemini aldıktan sonra streç filme sarın. Ardından hava almayacak şekilde kilitli poşetlere koyun ve buzluğa kaldırın.