VBA nedir ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. VBA nedir ne için kullanılır?
  2. Word'de makro nedir Makrolara nereden ulaşılır?
  3. Portre çekim ne demek?
  4. Makro lens telefon ne işe yarar?
  5. Telefon lens seti ne işe yarar?
  6. Fotoğraf makinesi lens ne işe yarar?
  7. 18 105 lens ne işe yarar?
  8. Fotoğraf makinesi lens alırken nelere dikkat etmeliyiz?
  9. Fotoğraf makinesi d ne demek?

VBA nedir ne için kullanılır?

Açılımı, “Visual Basic For Application” Vba Excel Ortamında Visual Basic programla diliyle uygulamalar geliştirmek manasına gelir. (Konumuz Excel olduğu için Excel ortamı diyoruz. Bu MSAccess veya MSWord' de olabilir vs…)

Word'de makro nedir Makrolara nereden ulaşılır?

Yerleşik makro listesini görüntülemek için, Geliştirici sekmesinin Kod grubunda Makrolar'a tıklayın. Makro yeri listesinde Word Komutları'na tıklayın. Makronun saklanacağı yer kutusunda, içinde makroyu depolamak istediğiniz şablon veya belgeye tıklayın.

Portre çekim ne demek?

Kısaca ifade etmek gerekirse portre fotoğrafı, bir insanın kişiliğini veya duygularını yansıtan bir fotoğraf çekme yöntemidir. Portre fotoğraflarında daha çok kişinin yüz ve omuz kısımları kadraja girer. Fakat tüm vücudun kadraja girdiği bazı fotoğraflar da portre fotoğrafı olarak değerlendirilebilir.

Makro lens telefon ne işe yarar?

Makro lens değerlerinde ise 10 kat bir optik yakınlaştırma mevcut. Minik detaylardan, dokulara, hatta mikroskobik detaylara kadar çekimler yapmayı sağlayan BLIPS, teknik olarak yanınızda hem mobil mikroskop, hem de makro fotoğraf çekebilmenizi sağlayan bir makine bulundurmanızı sağlıyor.

Telefon lens seti ne işe yarar?

Cep telefonlarına klips şeklinde takılan ve kameranın özelliklerini geliştirmeyi sağlayan lens yani objektif aparatlarına göz atıyoruz. Bu aksesuarlar cep telefonu kameralarının önüne klips (bir nevi mandal sistemi) ile takılarak kullanılıyor. ...

Fotoğraf makinesi lens ne işe yarar?

Objektif veya Lens, fotoğraflanacak konuda oluşan görüntünün dijital makinemizin sensörüne yansımasını sağlayan mercekler topluluğudur. Gözde mercek ne ise fotoğraf makinesinde de objektif odur. Objektifin kalitesi fotoğrafın kalitesini dolayısıyla netliğini etkiler. ... Bu rakamlar objektifin odak uzaklığını ifade eder.

18 105 lens ne işe yarar?

Geniş odak aralığına sahip lensler çok basit ve pazarlama amacıyla üretilmiş lenslerdir. 18-105'te böyle bir lens. Odak aralığı; geniş açı ve tele fotoğraflar çekmenize olanak tanır.

Fotoğraf makinesi lens alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Lens Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Lens alırken ilk dikkat ettiğimiz konu odak uzaklığıdır. ...
  • Odak uzaklığı kadrajımızın ne kadar geniş ya da dar bir görüntüye sahip olacağını belirler ve sayı küçüldükçe daha geniş bir alan fotoğraflarımızda yer almaya başlarken, sayı büyüdükçe daha dar bir kadraja sahip olur. ...
  • Peki hangi odak uzaklığını tercih etmeliyiz?

Fotoğraf makinesi d ne demek?

DSLR, eski SLR fotoğraf makinelerinin başına D harfi gelmesiyle oluşmuş bir sözcük aslında. D harfinin anlamı hepimizin bildiği “dijital“. DSLR de Digital Single Reflex Camera kelimelerinin kısaltılmış hali. Türkçeye tam olarak çevrilemese de dijital lensi değiştirilebilir fotoğraf makinesi diyebiliriz sanırım.