Tuzlu lokma tarifi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Tuzlu lokma tarifi nasıl yapılır?
  2. Kızartmalık hamur nasıl yapılır?
  3. Şerbetli pişi nasıl yapılır?
  4. Keçi patisi nasıl yapılır?
  5. Keçi bacağı nedir?
  6. Trakyada Pişiye ne denir?

Tuzlu lokma tarifi nasıl yapılır?

Tuzlu Lokma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, süt ve maya çırpılır. Üzerine diğer malzemeler eklenerek cıvık bir hamur yoğrulur. 1,5 saat mayalandırılır.
  2. Bir kaseye ayçiçek yağı koyun, hamuru avucunuzda sıkın. Çay kaşığını yağa batırıp hamuru alın, kızgın yağda kızartın.

Kızartmalık hamur nasıl yapılır?

Hazırladığınız hamuru 5 eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi hafifçe unlanmış tezgahta servis tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru bir bıçak yardımıyla kare kare kesin ve bol yağ koyup, yağı iyice kızdırdığınız derince bir kızartma tavasında her iki tarafları da kızarana dek tüm hamurları kızartın.

Şerbetli pişi nasıl yapılır?

Şerbetli Pişi (Tuzlu Pişi) Tarifi Yapılışı Bir tencereye su ve şeker eklenerek karıştırılır ve şerbet hazırlanır. Son 10 dakika dilim limon eklenir ve kıvam alınca altı kapatılır. Mayalanan hamur iyice yoğrularak gazi alınır. Hamur ikiye bölünerek bir yarıya tuz eklenir ve güzelce yoğrulur.

Keçi patisi nasıl yapılır?

Keçi Patisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, tuz ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. ...
  2. Ardından hamura uzun rulo halinde şekil verin ve yaklaşık 2-3 parmak kalınlığında parçalara ayırın. ...
  3. Son şeklini almış hamurlarınızı tavada kızdırmış olduğunuz yağda iki tarafı da güzelce renk alıncaya dek kızartın ve sıcak servis edin.

Keçi bacağı nedir?

Keçi bacağı ya da keçi ayağı Trakya mutfağına özgü çok eskilerden günümüze kadar gelmiş bir hamur işidir. Her evde bulunan malzemelerle yapılabilen kahvaltıda veya aniden misafir geldiğinde hemen hazırlanabilen çok pratik bir hamur kızartması tarifidir.

Trakyada Pişiye ne denir?

Kabalka Trakya mutfağında çok sevilen bir hamur işidir. Yörede “Kulaç” yahut “Bişi-Pişi” gibi farklı farklı isimlerle anıldığına şahit oluruz. Bulgaristan göçmenleri “kulaç” sözcüğünü şivesel olarak “kolaç” diye telafuz ederler.