Sentetik uyuşturucu nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sentetik uyuşturucu nelerdir?
  2. Türkiyede uyuşturucu kullanmak yasak mı?
  3. TCK 191 madde nedir?
  4. 191 6 maddesi nedir?
  5. Narkotik madde nedir?
  6. Narkotik ilaçlar nelerdir?
  7. Captagon zararları nelerdir?
  8. Uyuşturucu maddeler ve zararları nelerdir?

Sentetik uyuşturucu nelerdir?

Esrar, eroin, amfetamin-metamfetamin, kokain, kubar, haşhaş, afyon, "bonzai" (sentetik kenevir) vb. isimlerle tanınırlar ve genellikle bitkisel kaynaklı maddelerden elde edilir.

Türkiyede uyuşturucu kullanmak yasak mı?

Haziran-2014 tarihinde Türk Ceza Kanununda bunlarla ilgili bir değişiklik olmuştur. Son çıkan yasaya göre uyuşturucu madde kullanmak tek başına bir suç olarak tanımlanmış, 2 yıldan 5 yıla kadar bir hapis cezası öngörülmüştür.

TCK 191 madde nedir?

Buna göre, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma suçunun düzenlendiği TCK'nın 191. maddesinin “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” şeklindeki başlığı, “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya ...

191 6 maddesi nedir?

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” başlıklı 191. maddesinde, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek ve bulundurmak suçundan dolayı kamu davası açılması durumunda, ...

Narkotik madde nedir?

AMATEM'e göre, yasal olan ya da olmayan, uyarıcı ya da uyuşturucu niteliği olan, bağımlılık yapan maddelerin tümüne “uyuşturucu madde” denilmektedir.

Narkotik ilaçlar nelerdir?

NARKOTİKLER. Ağrının algılanmasını ve ağrıya karşı gelişen reaksiyonu azaltmak amacıyla kullanılan ilaçlara narkotik analjezik ilaçlar denir. Amacı uyuşturucu ilaçların güvenli ve kontrollü olarak teslim alınması, saklanması, iadesi ve imhasının, hasta ve çalışan güvenliği ilkelerinden taviz verilmeden sağlanmasıdır.

Captagon zararları nelerdir?

Captagon'un uzun süreli kullanımlarında ise depresyon, uzun süreli uyuşukluk, uykularda bozulma, kalp ve damarlarda çeşitli sorunlara yol açmaktadır. Kişi uyuması gereken zamanda uyanık olduğundan beden daha fazla enerji sarf etmekte ve yıpranmaktadır.

Uyuşturucu maddeler ve zararları nelerdir?

Etkileri

  • Aklı ve iradeyi işlemez hale getirir. ...
  • Bulantı, kusma, karın ağrıları, kabızlık, ishal, mide ve bağırsak spazmlarına/kanamalarına sebep olur.
  • Tüm iç organların zarar görmesine ve buna eşlik eden bir dizi hastalığa neden olur.
  • Zehirlenmelere ve bu yolla gelen ölümlere sebep olur.