Kombi dondu ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Kombi dondu ne yapmalıyım?
  2. Kombi donmaya karşı ne yapmalı?
  3. Soğuk havada kombi donar mı?
  4. Kullanılmayan kombinin suyu nasıl boşaltılır?
  5. Doğalgaz suyu nasıl boşaltılır?
  6. Kalorifer peteklerinin suyu nasıl boşaltılır?
  7. Viessmann kombi fazla suyu nasıl boşaltılır?
  8. Kombide bar yükselmesi tehlikeli midir?
  9. Bar nasıl düşürülür?
  10. Baymak kombi su basıncı nasıl düşürülür?
  11. Kalorifer basıncı nasıl düşürülür?
  12. Bar neden yükselir?
  13. Kombi su basıncı yüksek olursa ne olur?
  14. Viessmann kombi bar neden yükselir?
  15. Kombinin derecesi neden yükselir?
  16. Kombinin derecesi kac olmasi lazim?
  17. Kombi çalışırken ısınır mı?
  18. Kombi neden aşırı sıcak su verir?
  19. Aşırı ısınma EMNiYET termostatı hatası nedir?
  20. Kombi ısıtmıyor neden?
  21. Kombi çalışırken Petek neden ısınmaz?
  22. Doğalgaz ısıtmıyor neden?
  23. Kombi açıkken petekler neden ısınmaz?

Kombi dondu ne yapmalıyım?

Kombinizin donmaması için sizin alacağınız önlemler aşağıdaki gibidir.

  1. Kombinizi açık balkona dolap içinde monte edilmesini sağlayın. ...
  2. Kombinizi açık balkonda kullanmamaya özen göstermelisiniz. ...
  3. Kombi dışında bulunan ve balkonda ilerleyen tesisat borularına izolasyon yaptırmalısınız.

Kombi donmaya karşı ne yapmalı?

Eğer uzun süreli bir tatile çıkarsanız kombiyi tamamen kapatmak gerekir. Kombiyi kapattıktan sonra; gaz vanasını ve elektrik sigortasını da kapatmalısınız. Bunların yanı sıra; kombi içindeki, borulardaki ve peteklerdeki suyu da boşaltmanız gerekir. Eğer tesisat sisteminin içinde su kalırsa, donması kaçınılmaz olur.

Soğuk havada kombi donar mı?

Soğuk havalar kombi ve kalorifer tesisatınızı da etkilemektedir. Hava sıcaklıklarının sıfırın altında eksi değerleri bulması halinde kombi donma yapabilir. Böyle bir durumun önüne geçmek için öncelikle kombileri açık balkonlara monte etmemek önlem olarak gösterilebilir.

Kullanılmayan kombinin suyu nasıl boşaltılır?

Boşaltma vanası olmayan kombilerde, kombideki suyu boşaltmak için herhangi bir petekten yapılmalıdır. Kombinin altında bulunan boşaltma vanasından suyu boşaltmak için musluğu saat yönünün aksi istikamette çevirerek gevşetin. Yaklaşık olarak 2 litre kadar su boşalacaktır. Suyun gelmesi kesilene kadar bekleyin.

Doğalgaz suyu nasıl boşaltılır?

Kombinizin altındaki tahliye hortumunu kullanarak fazla olan kombi suyu boşaltılabilir. Bunun dışında daha kolay bir yol ise; kalorifer peteklerinizde bulunan tahliye müşürünü ya da tesisatın ana tahliye musluğunu tercih ederek basıncı istenilen seviyede tutabilirsiniz.

Kalorifer peteklerinin suyu nasıl boşaltılır?

Öncelikle radyatörün vanalarını sıkıca kapatıyoruz. Kapattıktan sonra radyatörün üzerindeki purjörü tornavida ile gevşeterek içerdeki basıncın çıkmasını sağlıyoruz. Bu işlemden sonra purjör açık iken vanalardan bir tanesini gevşeterek radyatör içindeki suyu kovaya boşaltıyoruz.

Viessmann kombi fazla suyu nasıl boşaltılır?

Kombinin su basıncı maksimum 1,5 bar olmak zorundadır. 1,5 barın üzerinde bir su varsa kombiniz su akıtmaya başlar. Tahliye edilemeyen su daha büyük arızaları da beraberinde getirir. Kombinin altında bulunan su vanasını açarak barın 1,5 seviyeye gelmesine dikkat ederek suyu boşaltabilirsiniz.

Kombide bar yükselmesi tehlikeli midir?

Kombi içine basılan su miktarı arttıkça buna bağlı olarak su sızdırma sorunu ortaya çıkabilir. Kombi basıncını gösteren basınç göstergesi 3 bar seviyesine çıkınca genellikle kombiler su sızdırmaya başlarlar. ... Bu nedenle su basıncını düşürmek gerekir. Kombi su basıncının yükselmesi kombinizin arıza yapmasına neden olur.

Bar nasıl düşürülür?

Yüksek olan basıncı düşürmede, yani fazla su basıldığında basıncı azaltmada en uygun yöntem kaloriferden hava almaktır. Kalorifer havasından ziyade hava alma bölümünden su alınıyor olmasıdır. Kombinize en yakın kaloriferin üst yan kısmına bakarsanız çıkıntılı bir müşür bölümü göreceksiniz.

Baymak kombi su basıncı nasıl düşürülür?

Bu durumda kombiye en yakın peteğin yanına gitmeniz gerekmektedir. Petek yanında bulunan hava alma müşürünü düz bir torna vida yardımı ya da hava alma anahtarı ile açınız. Peteğinizin havası bittikten sonra içinden biraz su akmasını bekleyiniz. Peteğinizden su akarken basınç seviyesinin de düşeceğini göreceksiniz.

Kalorifer basıncı nasıl düşürülür?

Tesisatın ana tahliye musluğu ya da kalorifer peteklerinizdeki tahliye müşürünü kullanarak da basıncı düşürebilirsiniz. Evinizin mutfak, banyo ya da balkon gibi ıslak alanlarından birinde bir ana tahliye musluğu bulunur. Bu musluğu açarak kombi basıncınız normal seviyeye gelene kadar fazla suyu tahliye edebilirsiniz.

Bar neden yükselir?

Doldurma musluğu açık kaldığında bar değeri ilerlemeye devam eder. Beraberinde basınç yükselme ile su akıntısı sorunu da ortaya çıkar. Kırıldığında veya arızalandığında yine basınç yükselir. ... Genleşme tankının havası eksik ya da membranı delik olabilir Kombi içinde ısınan su genleşmeye uğrar.

Kombi su basıncı yüksek olursa ne olur?

Kombiye Fazla Su Basılırsa ve Kombi Basıncı 3 Bar Olduğunda Kombiye Ne Olur ? Su ile basınç doğru orantılı olduğundan dolayı, kombiye fazla su basılması ile basınçta artar. ... Petekler, fazla suyu tahliye etmek için aktif hale geçerek, eve yada bulunan ortama su sızdırabilir, buna bağlı tahtalar kabarabilir.

Viessmann kombi bar neden yükselir?

Doldurma musluğunun açık kalması, kırılması veya arızaya geçmesi durumunda kombi basıncında yükselme görülür. Genel olarak kombi bar basıncı 1,5 bar seviyesinde olması gerekmektedir. ... Kombi basıncında yükselme olmasının diğer bir nedeni ise; Genleşme tankının havası bitmiş veya az kalmış olabilir.

Kombinin derecesi neden yükselir?

Bunun sebebi nedir? Cevap: Kombi kalorifer ya da sıcak su konumu fark etmeksizin ekranda sadece ayarladığınız anda ısı derecesini gösterir. Birkaç saniye kadar ayarlanan ısı ekranda kalır. ... Petekleri çalıştırdığınızda ekranda ayarlanan ısı görünür ve ısı ayarlamasını bıraktıktan sonra derece giderek yükselir.

Kombinin derecesi kac olmasi lazim?

Ancak ideal dünyada 20°C bir sıcaklık için kombinin 60°C'de çalıştırılması yeterlidir. Kombi petek sıcaklığı kaç derece olmalı sorusunun çok fazla merak edilme sebeplerinden biri enerji tasarrufudur. Kombi kullanıcıları, kombiyi ideal ısı değerinde yakmak ve böylece doğalgaz tasarrufu sağlamak isterler.

Kombi çalışırken ısınır mı?

Kombinizde aşırı ısınma problemi yaşıyorsanız bunun nedeni kombinin içerisinde yer alan pompanın arızalanmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda yapılması gereken işlem pompanın sökülmesi ve yerine yenisinin takılmasıdır. Yine kombi eşanjörünün çalışmaması nedeniyle de kombiniz aşırı ısınıyor olabilir.

Kombi neden aşırı sıcak su verir?

Eğer kombi kullanma suyu sıcaklığını minimum değere indirmenize rağmen su yüksek sıcaklıkta geliyorsa genellikle 3 neden ortaya çıkmaktadır. 1- Şebeke suyu basıncının dalgalı olması ve daire girişinde basınç regülatörü konulmaması nedeni. 2- Kombi anakart arızası, teknik servisin kontrol etmesi gerekmektedir.

Aşırı ısınma EMNiYET termostatı hatası nedir?

AŞIRI ISINMA EMNiYET TERMOSTATI : Herhangi bir nedenle eşanjör içindeki su sıcaklığının çok fazla artmasından dolayı birincil eşanjörün ve cihazın zarar görmesini engellemek amacıyla kullanılır.

Kombi ısıtmıyor neden?

Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa, kalorifer borularında tıkanıklık olabilir. Şebeke suları kireçlidir. Kireçli olan şebeke suyu, kalorifer borularında zamanla kireç tabakasının oluşmasına sebep olabilir. Kalorifer borularının içinde oluşan kireç tabakası, zamanla suyun akış hızını yavaşlatmaya başlar.

Kombi çalışırken Petek neden ısınmaz?

Peteklerde Hava Olmasından Kaynaklanan Sorun: Kombi musluk suyunu ısıtıyor petekleri ısıtmıyorsa, peteklerde hava olabilir. Peteklerde bulunan havadan dolayı petek içinde su dolaşımı engellenir ve petekler ısınmaz. ... Su geldikten sonra pürjör vanasını sıkıca kapatınız.

Doğalgaz ısıtmıyor neden?

Mekânda sadece bir veya birkaç peteğin ısınmaması ya da kısmen petek ısınmıyorsa hava olduğu anlamına gelir. Bunun nedeni petek içindeki havanın peteğin üst kısmında birikmesinden dolayıdır. Peteğin üst kısmında biriken havanın hacminden dolayı su yukarı çıkamamaktadır.

Kombi açıkken petekler neden ısınmaz?

Kombiye uzak petekler ısınmıyor En son peteklerin daha az ısı yaymasına neden olabilecek nedenler arasında tesisat filtresinin tıkalı veya randımansız olması sayılabilir. Peteklerin uzak olması ısıya engel değildir.