Erasmus programı ücretli mi?

İçindekiler:

  1. Erasmus programı ücretli mi?
  2. Erasmus hibe parası ne demek?
  3. Erasmus ta ne yapilir?
  4. Erasmusla hangi ülkelere gidilir?
  5. Erasmus için ingilizce seviyesi ne olmalı?
  6. Erasmus için hangi dil?
  7. Erasmus Dil Sınavından kaç almak gerekir?

Erasmus programı ücretli mi?

Erasmus için gittiğim üniversiteye herhangi bir ücret ödeyecek miyim? Hayır, gittiğiniz üniversiteye herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Ancak Türkiye'de Vakıf üniversitesinde okuyorsanız kendi üniversitenizin kaldığınız dönem kadar ücretini yine kendi üniversitenize ödemek zorundasınız.

Erasmus hibe parası ne demek?

Şunu belirtmekte yarar var: Erasmus hibesi; katılımcının yurt dışında geçireceği süre boyunca tüm masraflarının karşılanması anlamına gelmemektedir. Erasmus hibesi, katılımcıların faaliyetleri boyunca kısmen desteklenmeleri amacıyla ödenen karşılıksız bir hibedir.

Erasmus ta ne yapilir?

Erasmus, öğrenim gören öğrencinin bir Avrupa üniversitesinde bir takvim yılı içerisinde birkaç ay geçirdiği öğrenci değişim programıdır. Alternatif olarak, öğrenci bir Avrupa ülkesinde staj da yapabilir. Bursları mevcuttur. Erasmus+ ise Avrupa üniversitelerinde öğrenim görmek için burs sağlayan bir programdır.

Erasmusla hangi ülkelere gidilir?

Erasmus'la gidilebilecek ülkelerin listesi şu şekilde: Almanya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, ...

Erasmus için ingilizce seviyesi ne olmalı?

Genellikle B1 düzeyinde İngilizce bilenler Erasmus sınavından 60-75 arası bir puan alıyorlar. B2 (Upper Intermediate) seviyesindekilerin ise 75-100 aralığında bir puan alması beklenir. Örnek olarak Cambridge'in sitesinden basit bir seviye testine girebilirsiniz linki şurada.

Erasmus için hangi dil?

Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı 2020-2021 akademik yılı itibariyle Avrupa Dil Portfolyosu'na göre B1 - B2 seviyeleri gözetilerek hazırlanmaktadır. Yazılı sınav; 40 test sorusu olmak üzere 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Çevrimiçi (Online) olarak yapılacaktır. Sınav dili İngilizce olup, sınav süresi 60 dakikadır.

Erasmus Dil Sınavından kaç almak gerekir?

Sınavın geçerlilik süresi 2 yıl olup, bir önceki akademik yılı için yapılan Erasmus Dil Sınav puanı da geçerli sayılır. Öğrencilerin, sınavdan başarılı olabilmeleri için sınav baraj puanı: 100 tam puan üzerinden en az 50 puandır.