Ata aöf ders seçme işlemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ata aöf ders seçme işlemi nasıl yapılır?
  2. ATA AÖF Muafiyet ne zaman?
  3. Üniversite de ders seçimi nasıl yapılır?
  4. Üniversite de kaç tane seçmeli ders seçilecek?
  5. Mezuniyet AKTS nedir?

Ata aöf ders seçme işlemi nasıl yapılır?

Ders kayıtları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır. Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra “Öğrenim” menüsü altında yer alan “Ders Alma” başlığını kullanarak ders kaydınızı yapabilirsiniz.

ATA AÖF Muafiyet ne zaman?

yarıyılın/yılın ilk haftasının sonuna kadar yapılır. Ek kontenjanla kayıt yaptıran öğrenciler, ders kaydı yaptırdıkları tarihi takip eden ilk hafta içerisinde muafiyet talebinde bulunabilirler, sonraki yarıyıl/yıllarda yapılacak muafiyet talepleri kabul edilmez.

Üniversite de ders seçimi nasıl yapılır?

ders seçimleri tarihi okulun akademik takviminde yazar ders seçimleri öğrenci bilgi sisteminden yapılır, henüz ders seçimi yapmadığın için sistemde hiçbir şey çıkmaz. Seçmeli dersler bahar döneminde var şimdiden seçmeyeceksin. Akademik takvimde 14-18 eylül arasında ders seçimleri yapacağın yazıyor.

Üniversite de kaç tane seçmeli ders seçilecek?

Bölüm ders planında yer alan tüm dersleri almış ve başarmış olmak da diğer bir mezuniyet şartıdır. Bölümdeki her öğrenci en az 4 tane Ortak Seçmeli Ders almakla yükümlüdür.

Mezuniyet AKTS nedir?

AKTS kredisi, öğrencinin bir dersi başarıyla tamamlayabilmesi için yapması gereken çalışmaların tümünü (teorik ders, uygulama, seminer, bireysel çalışma, sınavlar, ödevler, v.b) ifade eden bir birimdir.