Açık Lise mezuniyet kredisi düşecek mi?

İçindekiler:

  1. Açık Lise mezuniyet kredisi düşecek mi?
  2. Açık Lise 35 kredi kimlere verilecek?
  3. 12 sınıfta açığa geçmek kaç kredim olur?
  4. Açıktan okumaya nasıl geçilir?
  5. AÖL seçmeli dersleri geçmek zorunlu mu?
  6. Seçmeli ders ne oluyor?
  7. AÖL de muaf olunan dersin kredisi alınır mı?

Açık Lise mezuniyet kredisi düşecek mi?

Açıköğretim Lisesi öğrencisinin mezuniyet kredisi düşürülüyor. Açıköğretim lisesi öğrencilerin mezuniyet için gerekli olan en az 192 kredi şartı 170'e düşürülüyor . Yaş itibariyle Örgün eğitim dışında kalmış diplomaya esas müfredatın yapısı temel beceriler korunmak kaydıyla sadeleştiriliyor.

Açık Lise 35 kredi kimlere verilecek?

Açık öğretim lisesi sisteminde öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik olup 7 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 18 yaşından gün almış (7 Eylül 2003 veya daha önceki bir tarihte doğmuş) olanlara, daha önceki sınavlara girip girmediğine bakılmaksızın, 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılı 3.

12 sınıfta açığa geçmek kaç kredim olur?

Re: 12.Sınıfta Açık Liseye Geçmek ve Kredi Hesaplaması SEÇMELİ DERS SEÇEBİLİRSİNİZ TABİKİ AMA DERS SEÇİMİNİN 35 KREDİLİK BİR LİMİTİ OLUYOR O LİMİTE GÖRE DOLDURUCAKSINIZ. BU İSTERSENİZ YABANCI DİL DE OLABİLİR İSTERSENİZ SAYISAL VEYA SÖZEL DERSLERDE OLABİLİR BAYA BİR SEÇMELİ DERS LİSTESİ YELPAZESİ VAR.

Açıktan okumaya nasıl geçilir?

Herhangi bir açık öğretim lisesinden mezun olabilmeniz için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş temel derslerden başarılı olmanız gerekmektedir. Bu temel derslerden 3 defa başarısız olursanız bu dersler yerine başka dersleri alarak krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz.

AÖL seçmeli dersleri geçmek zorunlu mu?

seçmek zorunda mıyım? Evet, her dönem kayıt yeniledikten sonra sistemde ortak dersler kalmayıncaya kadar ve ortak veya seçmeli derslerden almanız gereken kredileri tamamlayıncaya kadar ders seçimi yapmak zorundasınız. Ders seçimi yapmaz iseniz sınavlara giremezsiniz.

Seçmeli ders ne oluyor?

Seçmelisi, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir. Bu derslerin hangileri olacağını da devlet belirler fakat öğrencinin çok sayıdaki ders arasından zorlamaya maruz kalmadan bir veya birkaçını seçme hakkı vardır.

AÖL de muaf olunan dersin kredisi alınır mı?

Muaf olunan dersin kredisi alınmaz. Bu derslerin kredisi seçmeli dersleri ile tamamlanabilir. Öğrenci isterse muaf olduğu dersi tekrar seçebilir. Başarır ise kredisini alır.