Tez ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Tez ne zaman yapılır?
  2. Yüksek lisans tezi kaç sayfa olmalı?
  3. Yüksek lisans tezi ne zaman teslim edilir?
  4. Yüksek Lisans Tez savunması kaç dakika?
  5. Yüksek lisans tez jürisi nasıl belirlenir?
  6. Yüksek lisans tez jürisi kaç kişi?
  7. Tez jürisi ne sorar?
  8. Doktora tez savunma jürisi kimlerden oluşur?
  9. Doktora yeterlilik sınavını geçince ne olur?
  10. Doktora yeterlik jürisi kaç kişi?
  11. Tez sınavı nedir?
  12. Tez sunumu yaparken nelere dikkat edilmeli?
  13. Tez savunmasında ne ikram edilir?
  14. Tez savunma tarihi nasıl alınır?

Tez ne zaman yapılır?

Lisans bitirme tezi ve Lisansüstü eğitim sürecinde tez yazmak zorunludur. Lisans döneminde bazı üniversite ve bölümlerde mezun olabilmeniz için belirlediğiniz bir konu ve sorun dahilinde bilimselliğe sadık kalarak tez yazmanız beklenmektedir.

Yüksek lisans tezi kaç sayfa olmalı?

Bu çerçevede, yüksek lisans tezi 20 bin kelime, doktora tezi 70 bin kelime olacak şekilde planlanmalıdır. Çalışmanın niteliğine göre kelime sayısı yüzde 20 az veya çok olabilir.

Yüksek lisans tezi ne zaman teslim edilir?

Teslim edilen yüksek lisans tezi, incelendikten sonra inceleme sonucu ile beraber en geç on beş gün içerisinde enstitü yönetiminden teslim alınmalıdır.

Yüksek Lisans Tez savunması kaç dakika?

Toplam 36 dakika eder.

Yüksek lisans tez jürisi nasıl belirlenir?

Jüri üyeleri ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı'nın önerisi doğrultusunda Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Aracılığı ile Enstitüye başvurur.

Yüksek lisans tez jürisi kaç kişi?

Yüksek lisans tez savunma jürileri, en az biri kurum dışından olmak üzere, danışman dahil en az üç öğretim üyesinden oluşur. (Lisansüstü eğitim- öğretim yönetmeliğine göre: Ortak tez danışmanı jüri de yer alıyor ise asıl üyeler 5 kişiden oluşacaktır.)

Tez jürisi ne sorar?

Jüri ve savunma tarihi belirlendikten sonra, tezin bir kopyası tüm jüri üyelerine verilir. ... Jüri tezle ilgili sorularını sorar ve öğrenciyi dışarı alır. Öğrenci dışarı çıkınca, jüri aralarında tartışarak öğrenciye dair kararını verir. Daha sonra da öğrenci tekrar içeri çağrılır ve nihai karar kendisine bildirilir.

Doktora tez savunma jürisi kimlerden oluşur?

Jüri, üçü öğrencinin Tez İzleme Komitesi ve en az biri başka bir üniversitenin öğretim üyesi olmak üzere beş kişiden oluşur. Jüri üyelerinin doktora veya eşdeğer derecesine sahip olması gerekir.

Doktora yeterlilik sınavını geçince ne olur?

Doktora Yeterlik sınavında başarısız olursam tekrar girebilir miyim? Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci başarısız olduğu bölüm/bölümlerden bir sonraki yarıyılda tekrar sınava alınır. Bu sınavda da başarısız olan öğrencinin doktora programı ile ilişiği kesilir.

Doktora yeterlik jürisi kaç kişi?

Doktora Yeterlik Komitesi bilim dalı farklı olan her öğrenci için üç kişiden oluşan yeterlik sınavı jürisi kurar, sınavların yapılacağı gün ve saatleri belirler ve bunu yazılı olarak jüri üyelerine duyurur. Danışman jürinin tabii üyesidir.

Tez sınavı nedir?

Tez sınavı, tez çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru-cevap bölümünden oluşur. Tez sınavı, öğretim elemanları, lisansüstü öğrenciler ve alanın uzmanlarından oluşan dinleyicilerin katılımına açık ortamlarda gerçekleştirilir.

Tez sunumu yaparken nelere dikkat edilmeli?

Tez Sunumunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: Tezin varsayımları, temel kavramları, metodolojisi, bulguları ve sonuçları kısa cümleler ile açıklayıcı bir şekilde ifade edilmelidir. 3- Sunum girişinde savunmayı yapacak kişiye ve savunulacak teze ilişkin temel bilgiler yer almalıdır.

Tez savunmasında ne ikram edilir?

yüksek lisans tez jürisi: pasta, börek ve çay kahve ikram edilir genelde. doktora başvuru sözlü sınavı: ikram yapılmaz. rüşvet olarak algılanır. zaten kurumuna ve bölüm yoğunluğuna göre 20 dakika ile 1 saat arası sürer.

Tez savunma tarihi nasıl alınır?

Tez savunma tarihi olarak formun Enstitü Müdürlüğüne ulaştığı tarihten itibaren yüksek lisans için 15 gün; doktora için 30 gün sonrası için tarih verilebilir. Doktora jürilerinde Prof. Dr. iki dış üye toplam 5 üye bulunur. Tezinin basılı kopyasını al ve Enstitü Müdürlüğüne format için getir.