Newcastle aşısı ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Newcastle aşısı ne zaman yapılır?
  2. Bio VAC LS h120 ne işe yarar?
  3. Newcastle hastalığı nedir?
  4. Veba aşısı nasıl uygulanır?
  5. Newcastle aşısı ne işe yarar?
  6. Yalancı Tavuk Vebası insana bulaşır mı?
  7. Tavukların suyuna ne katılır?

Newcastle aşısı ne zaman yapılır?

Birinci aşılama 1-4 günlük iken, HB1 aşısı ile burun-göz püskürtme veya içme suyu yoluyla, ikinci aşılama 12-17 günlük iken, HB1 aşısı ile burun-göz, püskürtme veya içme suyu yoluyla, üçüncü aşılama 28-32 günlük iken, HB1 aşısı ile burun-göz, HB1 veya La sota aşısı ile dumanlama veya içme suyu yöntemleriyle yapılır.

Bio VAC LS h120 ne işe yarar?

Newcastle hastalığı ve Enfeksiyöz Bronşitis'e karşı korunmada. burun deliğine bir damla damlatılır. olduğu düşünülen içme suyu miktarına katılır.

Newcastle hastalığı nedir?

Kanatlıların çok bulaşıcı, öldürücü, solunum, sindirim ve sinir sisteminde bozukluklar meydana getiren viral bir hastalığıdır. İnfeksiyona, tavukların yanısıra hindi, güvercin, ördek, kaz, serçe, sülün ve diğer yabani kanatlılarda da rastlanmaktadır.

Veba aşısı nasıl uygulanır?

***** Devamında 2-3 ayda bir yalancı veba ve İ. Bronşit canlı aşı içme sularına katılarak ya da sprey yöntemiyle yapılır. Yılda bir defa da 4'lü karma aşı enjeksiyon yoluyla deri altı ya da göğüsten kas içine yapılır.

Newcastle aşısı ne işe yarar?

VECTORMUNE® aşıları, Mikoplazma ile Newcastle Hastalığı, Marek Hastalığı, Kanatlı Çiçeği, Gumboro, Kuş Gribi ve Kanatlı Ensefalomiyelit gibi viral kanatlı hastalıklarına karşı koruyucu antijenleri sunmak için genetik olarak düzenlenmiştir.

Yalancı Tavuk Vebası insana bulaşır mı?

Tavuk vebası, hasta ve hastalıktan ölmüş hayvanlarla yakın temas halindeki insanlara bulaşabilir. Bu hayvanların gözyaşı, burun akıntısı, boğaz akıntısı veya dışkısıyla temas edenler de hastalığa yakalanabilir.

Tavukların suyuna ne katılır?

Proteinin özümsemek için tavuklara yardımcı olur. Elma sirkesinin tavuklarda kullanımı dozu olarak içme sularna tavuk başına günlük 1 mg yeterlidir. İsterseniz tavukların içme suyuna elma sirkesi+sarımsak şerbeti ekleyebilirsiniz.