Iett kartım kayboldu ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Iett kartım kayboldu ne yapmalıyım?
  2. Kaybolan istanbul kart nasıl bulunur?
  3. Istanbul kart kayıp cezası ne kadar?
  4. Istanbul kart Alias nedir?
  5. Kart Alias ne demek?
  6. Istanbul kart numarasi nerede yaziyor?
  7. Istanbul kart vize işlemleri nasıl yapılır?
  8. Azerbaycan HES kodu nasıl alınır?
  9. Yabancılar için HES kodu gerekir mı?
  10. Eşim için HES kodu nasıl alabilirim?
  11. HES kodu ne zaman alınmalı?

Iett kartım kayboldu ne yapmalıyım?

Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir. ALO 153'ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir. İstanbulkart kaybolduğunda kart kapatma talebinde bulunmamanız halinde, kartınızı bir başkası kullanabilir.

Kaybolan istanbul kart nasıl bulunur?

Kayıp kart bloke işleminizi, İstanbulkart mobil uygulama üzerinden ya da ALO 153 Beyaz Masa ile iletişime geçerek gerçekleştirebilirsiniz. Kişisel kart kategorinize göre, https://www.istanbulkart.

Istanbul kart kayıp cezası ne kadar?

İSTANBULKART ÜCRET CETVELİ
Kart Türüİlk KezKayıp
İNDİRİMLİ Öğretmen, Öğrenci ve 60 Yaş Kartı10 TL20 TL
ÜCRETSİZ - 110 TL20 TL
ÜCRETSİZ- 2 TÜİK, PTT40 TL20 TL
Denetim Kartı20 TL20 TL

Istanbul kart Alias nedir?

Sisteme giriş yaptıktan sonra sol üst köşede yer alan “İstanbulkartlarım” sekmesine girip kartın ön yüzünde yer alan Kart Alias (İstanbulkartların İstanbul görsellerinin yer aldığı ön yüzünde yazan 6370 ile başlayan 16 haneli kart numarası) veya arka yüzünde yer alan “kart seri no” yu iki kere girip karta bir isim ...

Kart Alias ne demek?

Alias Numarası, hem kentkartınızın üzerinde hem de dolum makbuzunuzda yazan 11 basamaklı sayıdır. Yukarıdaki makbuz üzerinde yeşil ile işaretlenmiştir. RCC kodu dolum makbuzu üzerindeki "RCC kodu" yazan yerde belirtilir ve kart onaylanmasında kullanılır.

Istanbul kart numarasi nerede yaziyor?

Kart/Seri no alanına İstanbulkart'ınızın ön yüzünde bulunan 16 haneli numarayı girerek (örnek: 3456), İstanbulkart'ınızın arkasında harf ve rakamlardan oluşan 14 haneli seri no bilgisini girerek (örnek: 048C2C0AF52480).

Istanbul kart vize işlemleri nasıl yapılır?

İndirimli kartlarda vizeleme yapılabilmesi için kartınızın içinde 5TL bakiye bulunması gerekmetedir. Kart, Biletmatik'in kart okuma kısmına yerleştirilir. 2. Biletmatik ekranında "5TL karşılığında güncellemeyi kabul ediyor musunuz?" uyarısı çıktığında onay tuşuna basılır.

Azerbaycan HES kodu nasıl alınır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla ; Milliyeti (IRN) pasaport numarası , doğum tarihi (Yıl olarak) soyismi , ve son olarak gün sayısını yazarak yabancılar için HES kodunu 2023 'e SMS atarak alabilirsiniz.

Yabancılar için HES kodu gerekir mı?

Yabancılar İçin HES Kodu Alma Yöntemleri Nelerdir? Türk vatandaşlığına sahip olan yabancıların veya Türkiye'de bulunan geçici vizeye sahip yabancı turistlerin de tıpkı diğer Türk vatandaşları gibi gereken durumlarda HES (Hayat Eve Sığar) Kodu kullanmaları zorunludur.

Eşim için HES kodu nasıl alabilirim?

Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.

HES kodu ne zaman alınmalı?

HES kodu alırken uçuş tarihinizi kapsayacak şekilde bilgi girdiğiniz için ileri tarihli uçuşlarınız için de kod alabilirsiniz. Paylaşım Süresi'nin geçerli olması için gün sayısının, uçuş tarihinizden en az 8 gün sonrasını da kapsaması gerekiyor.