Meri imar kanunu nedir?

İçindekiler:

  1. Meri imar kanunu nedir?
  2. Muteber ne anlama geliyor?
  3. Gününde muteber ne demek?
  4. Gayri muteber ne demek?
  5. Muhteber ne anlama gelir?
  6. Çek vade tarihinden sonra tahsil edilir mi?
  7. Çek tarihinden sonra tahsil edilir mi?
  8. Çek ödemesi kaç gün içinde tahsil edilmeli?
  9. Çek ne zaman geçersiz olur?
  10. Çek yaprak bedeli ne zamana kadar alınabilir?
  11. Çek yazıldıktan sonra ne olur?
  12. Çek ne zaman icraya konulur?
  13. Karşılıksız çıkan çek için banka ne kadar öder?

Meri imar kanunu nedir?

Meri imar planı, gayrimenkulü olan veya olmasa da gayrimenkul sektörü ile yakından ilgilenen kimselerin önüne sıklıkla çıkan terim oluyor. ... Buna göre meri imar planı, "yürürlükte olan imar planı" anlamına geliyor. Örneğin "Açıklanamayan husularda meri imar planı geçerlidir." hükmü yürürlükteki imar planını ifade ediyor.

Muteber ne anlama geliyor?

Saygın, itibarı olan, hatırı sayılır, sözü geçer. İnanılır, güvenilir.

Gününde muteber ne demek?

Gününde Muteberdir Kaydı: Matbu çek formlarında vade yazılmasına ilişkin bir alan bırakılmadığından, uygulamada vadeli çek düzenlemek isteyen kişiler, düzenlenme tarihi yerine vade gününü yazmakta ve çekin bu tarihten önce ibrazını ve ödenmesini engellemek için de, “işbu çek gününde muteberdir” veya “tarihinden önce ...

Gayri muteber ne demek?

Yürürlükte olan, geçerliliği olan. İnanılır, güvenilir.

Muhteber ne anlama gelir?

MUHTEBER: Tecrübe ve imtihan eden, deneyen.

Çek vade tarihinden sonra tahsil edilir mi?

Çekin vadesi yoktur, görüldüğünde ödenir. Ticari gelenekler gereği vadesi varmış gibi kullanılsa da, aslında çek sahibi çeki istediği zaman bankaya götürüp karşılığını talep edebilir. Çekin, eğer düzenlendiği yerde ödenecekse 10 günlük ibraz süresi bulunur.

Çek tarihinden sonra tahsil edilir mi?

Çek süresi içerisinde hamili tarafından bankaya ibraz edilmezse bankanın ödeme sorumluluğu ortadan kalkar. Eğer çeki düzenleyen çekten caymamış ise banka ilk 6 ay içerisinde isterse ödeme yapabilir. ... Vadesi geçen çek adi senet hükmünde olup ödenmesi konusu tamamen çeki yazan kişi yada kurumun insiyatifindedir.

Çek ödemesi kaç gün içinde tahsil edilmeli?

“(1) Bir çek, düzenlendiği yerde ödenecekse on gün; düzenlendiği yerden başka bir yerde ödenecekse bir ay içinde muhataba ibraz edilmelidir. (2) Ödeneceği ülkeden başka bir ülkede düzenlenen çek, düzenlenme yeri ile ödeme yeri aynı kıtada ise bir ay ve ayrı kıtalarda ise üç ay içinde muhataba ibraz edilmelidir.

Çek ne zaman geçersiz olur?

Keşide yeri bulunmayan çekler için kanun koyucu, altarnatif unsur olan keşidecinin altında yazan yeri keşide yeri olarak kabul eder. Keşidecinin adresinin de yazılı olmaması halinde çek geçersiz olarak kabul edilir. Çekin ibraz süresi, ödeme yeri ile keşide yeri baz alınarak hesaplanır.

Çek yaprak bedeli ne zamana kadar alınabilir?

Muhatap banka, ib- raz eden düzenleyici dışındaki hamile, süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için belirli bir miktar ödemekle yükümlüdür. Bu yükümlülük, çekin, üzerinde yazılı baskı tarihinden itibaren beş yıl içinde muhataba ibraz edilmemesi halinde sona erer.

Çek yazıldıktan sonra ne olur?

Süresinde Bankaya Sunulan Çekin Karşılıksız Çıkması Geriye kalan alacak bakiyesi çekin arkasına ciro edilir (yazılır). Çekin lehtarı veya çeki elinde bulunduran(avali), daha önce bankaya sunmuş oldukları bu çeki böylece yetkili icra Müdürlüğünde kambiyo yoluna özgü alacak takibi yoluyla icra takibi yapabilir.

Çek ne zaman icraya konulur?

Çeklerde zamanaşımını 6 aydan 3 yıla çıkaran kanun maddesi 3.

Karşılıksız çıkan çek için banka ne kadar öder?

Karşılıksız Çekler İçin Banka Sorumluluk Tutarı den İtibaren 2.