Uluslar C ligi ne demek?

İçindekiler:

  1. Uluslar C ligi ne demek?
  2. UEFA Uluslar Ligi 2020 gruptan kaç takım çıkıyor?
  3. Dünya Kupası eleme grubundan kaç takım çıkıyor?
  4. Uluslar Ligi Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Uluslar C ligi ne demek?

UEFA Uluslar Ligi, UEFA üyesi federasyonların erkek millî futbol takımları arasında yapılan uluslararası futbol turnuvası. İlk Uluslar Ligi, 2018 FIFA Dünya Kupası sonrası Eylül 2018'de başladı. Turnuva büyük oranda FIFA uluslararası maç takviminde yer alan dostluk maçlarının yerini aldı.

UEFA Uluslar Ligi 2020 gruptan kaç takım çıkıyor?

İlk sezonunun tamamlanmasının ardından UEFA, 2020-21 sezonundan başlamak üzere değişiklik yapılmasına karar verdi. Buna göre A, B ve C Ligleri on altışar D Ligi ise 7 takımdan oluşacaktır. A, B ve C Ligleri dörderli 4 gruptan D Ligi ise 1 tane dörtlü ve 1 tane üçlü olmak üzere 2 gruptan oluşturulacaktır.

Dünya Kupası eleme grubundan kaç takım çıkıyor?

Avrupa Elemeleri'nde 10 grupta mücadele edecek 55 takımdan 13'ü, maçların ardından 2022 Dünya Kupası'na katılma şansı elde edecek. Gruplarını lider tamamlayan takımların doğrudan katılacağı FIFA Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 takım ise play-off turu maçlarının ardından belli olacak.

Uluslar Ligi Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Turnuva formatı gereği Türkiye'nin UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'tan çıkabilmesi için grubu liderlikle tamamlaması gerekiyor. Ay-yıldızlı ekibin grup lideri olabilmesi için Macaristan'ı yenmesi ve aynı zamanda Rusya'nın son sırada yer alan Sırbistan deplasmanında puan kaybı yaşaması gerekiyor.