Rüyalar birine anlatılır mı?

İçindekiler:

  1. Rüyalar birine anlatılır mı?
  2. Istihare namazında hangi renkler hayırlıdır?
  3. Istihare namazı nedir nasıl kılınır kaç rekattır?
  4. Istihare namazı için nasıl niyet edilir?

Rüyalar birine anlatılır mı?

Rüya anlatma konusuna gelince kötü ya da üzücü bir rüyayı başkalarına anlatmak doğru değildir. İnsan psikolojisini bozmanın yanı sıra durduk yere evham yapmaya neden olarak çeşitli vesveseler getirebilir. 'Şeytandandır' diyerek rüyayı düşünmemeye çalışmak en doğrusu olacaktır.

Istihare namazında hangi renkler hayırlıdır?

Güzel bir rüyada, istiharede renklerden sarı rengi görmek mutluluk, uyum ve bilgeliği; kötü bir rüyada, istiharede renklerden sarı rengini görmek ihanet, korkaklık, karar vermede güçlük ve yetersizlik gibi anlamlara gelir. Siyah renk: Gizem, karanlık, tehlike, ölüm, yas, nefret ve reddedilmeyi, kini simgeler.

Istihare namazı nedir nasıl kılınır kaç rekattır?

Rüyaya yatmadan önce kılınan istihare namazı 2 rekattır. Abdest alırken ''niyet ettim, niyet eyledim istihare namazını kılmak için abdest almaya'' denir. Namazda Fatiha, Kafirun, Subhaneke ve İhlas Suresi okunur. Namazını tamamlayan kişi başka hiçbir şeyle oyalanamadan rüyaya yatmalıdır.

Istihare namazı için nasıl niyet edilir?

İstihâre namazının birinci rekatında "Niyet ettim Allah rızası için iki rekat namazı kılmaya" diye niyet ederiz. Sonra "Allahu Ekber" diyerek iftitah tekbiri alır, namaza başlarız ve Subhaneke okuruz. Euzü besmele çekeriz ve hemen sonrasında Fatiha okuruz.