Randevu almak için hangi numarayı arıyoruz?

İçindekiler:

  1. Randevu almak için hangi numarayı arıyoruz?
  2. Ameliyat için randevu nasıl alınır?
  3. 182 ye neden ulaşılamıyor?
  4. 182 ne demek?
  5. 65 yaş üstü nasıl izin alacak?
  6. 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı nedir?
  7. 65 yaş üstü saat kaçta sokağa çıkıyor?

Randevu almak için hangi numarayı arıyoruz?

Vatandaşlar, ALO 182 çağrı merkezinin yanı sıra Online Randevu Sistemi aracılığı ile randevu alabilirsiniz.

Ameliyat için randevu nasıl alınır?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önce yapılmalıdır. ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir.

182 ye neden ulaşılamıyor?

ALO 182 hattına ulaşılamamasının nedeni sistemde bulunan yoğunluk. Çok fazla insan hastane randevusu için 182'yi aradığından dolayı hat meşgul çalabiliyor. Yapılması gereken ise tekrar tekrar deneyerek hatta ulaşmaya çalışmak. Birkaç denemeden sonra ulaşmanız mümkün olacaktır.

182 ne demek?

182, Hastane Randevu Merkezi'dir. Hastalar bu numarayı çevirip devlet hastanelerinden randevu alabilir ya da iptal edebilirler. MHRS ( Merkezi Randevu Sistemi), Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı kolay randevu alma sistemidir. MHRS ile telefon ya da internet üzerinden hastane ve aile hekiminden randevu alabilirsiniz.

65 yaş üstü nasıl izin alacak?

Zorunlu hallerde şehirler arası seyahatlere izin verilecek olan vatandaşlar, İçişleri Bakanlığına ait "ebaşvuru" ekranı ya da ALO 199 hattı üzerinden izin belgesi alabilecekler. Diğer yandan 65 yaş üzeri vatandaşların da seyahat izin belgesi alması gerekiyor. Değerlendirme sonuçları ise daha sonra SMS ile bildirilecek.

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı nedir?

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde; 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşların için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek olup 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

65 yaş üstü saat kaçta sokağa çıkıyor?

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimiz ise 00 saatleri arasında sokağa çıkabilecektir.