Tensip zaptı hazırlandı ne demek mahkeme?

İçindekiler:

  1. Tensip zaptı hazırlandı ne demek mahkeme?
  2. Tensip zaptı ne anlama gelir?
  3. Tensip zaptı hazırlandı boşanma davasında ne demek?
  4. Yeni evlenen çiftler ne zaman boşanabilir?

Tensip zaptı hazırlandı ne demek mahkeme?

Dava açıldıktan sonra Uyap veya e-devlet üzerinde dosya bilgileri bölümünde tensip zaptı hazırlandı yazması mahkeme hakiminin dosyayı incelediğini, dosyada yapılması gereken işlemlerin belirlendiğini, duruşma gününün tayin edildiğini göstermektedir.

Tensip zaptı ne anlama gelir?

Tensip zaptı, görülen ya da görülecek olan davaların ön hazırlık kapsamında kayda geçmesi anlamına gelmektedir. Bir nevi davanın yapılacağı günün taraflara iletilmesine olanak sağlayan tensip zaptı, davayla ilgili dosya ve belgelerin duruşmaya getirilmesine olanak sağlıyor.

Tensip zaptı hazırlandı boşanma davasında ne demek?

Boşanma davası açıldığında mahkeme; davacı eş ve davalı eş birer tensip tutanağı veya tensip zaptı gönderir. Boşanma duruşmasına hazırlık tutanağı olarak da bilinen bu tutanakta, eşlere ve varsa üçüncü şahısların, tanıkların yapması gereken görevleri ve süreleri belirtir.

Yeni evlenen çiftler ne zaman boşanabilir?

Medeni Kanun anlaşmalı boşanma için evliliğin en az bir yıldır devam ediyor olmasını mecburi saymaktadır. Dolayısıyla yeni evlilerde boşanma süreci anlaşmalı boşanma ile sona eremez. Yani 3 saattir evli olan eşler, anlaşmalı boşanma davası açarak evliliği sonlandırılamazlar.