1890 ların sonunda okutulmaya başlanan ticaret etiği dersi hangi üniversite bünyesinde okutulmaya başlanmıştır?

İçindekiler:

  1. 1890 ların sonunda okutulmaya başlanan ticaret etiği dersi hangi üniversite bünyesinde okutulmaya başlanmıştır?
  2. Carroll un sosyal sorumluluk modeli nedir?
  3. Kurumsal sosyal sorumluluk ile ilgili sosyal performans modeli kime aittir?
  4. CSR3 ile neyi tanımlamaktadır?

1890 ların sonunda okutulmaya başlanan ticaret etiği dersi hangi üniversite bünyesinde okutulmaya başlanmıştır?

19. yüzyıl sonlarında ortaya çıkmıştır. Bu dönemde devletin yanı sıra ticari kuruluşların da toplumsal amaçları olduğundan söz edilmektedir. 1890'ların sonundaticaret etiğidersi California Üniversitesinde okutulmaya başlamıştır.

Carroll un sosyal sorumluluk modeli nedir?

Carroll, kurumsal sosyal sorumluluğun ekonomik bileşenlerini işletmelerin; her hissenin kazancını maksimize edecek biçimde çalışmaları, mümkün olduğunca yüksek karı gerçekleştirmeye kendilerini adamaları, rekabetçi konumlarını korumaları, yüksek düzeyde organizasyonel etkinliği sürdürmeleri ve karlılıkta sürekliliği ...

Kurumsal sosyal sorumluluk ile ilgili sosyal performans modeli kime aittir?

Carroll'ın (1991) geliştirdiği kurumsal sosyal sorum- luluk piramidi literatürde en çok kabul gören model- dir. Carroll kurumsal sosyal sorumluluğu 4 boyutta değerlendirmektedir. Bunlar; ekonomik, yasal, etik ve gönüllü sorumluluklardır.

CSR3 ile neyi tanımlamaktadır?

CSR3 kavramı, geliştirilen faaliyetlerde ve benimsenen politikalarda ahlaki doğruluğun gözetilmesi temeline dayanmaktadır. Son yaklaşımda kurum odaklı bakış açısının yerine sosyal sorumluluk konusunu evren veya doğa, bilim ve din kavramları açısından ele almaktadır.