Ikametgah değişikliği için fatura yeterli mi?

İçindekiler:

  1. Ikametgah değişikliği için fatura yeterli mi?
  2. Ikametgah değişikliği için kira sözleşmesi yeterli mi?
  3. Ikametgah değişikliği zorunlu mu?
  4. Muhtar ikametgah nasıl alınır?
  5. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi nereden alınır?
  6. E devlet adres kaydı nasıl yapılır?
  7. Adres degisikligi kac gunde bir yapilir?
  8. E-Devlet'ten adres değişikliği oluyor mu?

Ikametgah değişikliği için fatura yeterli mi?

Nüfus Müdürlüklerine başvurarak adres değişikliği yapacak vatandaşların beyanda bulunduğu adreste bulunan konut/evde size ait fatura, elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi ya da kira sözleşmesi gibi geçerli evrakları yanınızda götürmeleri gerekiyor.

Ikametgah değişikliği için kira sözleşmesi yeterli mi?

Nüfus Müdürlükleri'ne yapılan başvuruda beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmiyor. Fakat yeni taşındığınız konutta eski oturan kişinin ikametgahı gözüküyorsa, müdürlüğe kimliğinizin yanı sıra kira kontratı ve bir fatura ile birlikte başvuru yapmanız yeterli olacak.

Ikametgah değişikliği zorunlu mu?

Kişi yeni bir yere taşındığı zaman mutlaka bunu ilgili makamlara bildirmesi gerekmektedir. ... Türkiye'nin neresine taşınma yaşanırsa yaşansın mutlaka yasal olarak ikametgah değişikliği bildirilmelidir. Bu bildirim süresi yaklaşık olarak 20 gün kadardır. Bu süre içerisinde bildirim işlemi yapılmazsa cezai işlem uygulanır.

Muhtar ikametgah nasıl alınır?

İkametgah muhtardan alınır mı? İkametgah belgesi, hem muhtardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Ayrıca, ikametgah belgesi yalnız bağlı bulunulan ilçe Nüfüs Müdürlüğünden değil, tüm Türkiye'deki Nüfus Müdürlüklerinden ücret ödenmeden alınabiliyor.

Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi nereden alınır?

UYARI: Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgeleri E-devlet üzerinden de alınabilmektedir.

E devlet adres kaydı nasıl yapılır?

Yerleşim yeri ve/veya diğer adres seçimi için, "Adres Bul" düğmesine tıklayınız. Adres seçim ekranı açılacaktır. Açılan ekrandan bildirimde bulunacağınız adresi seçiniz. Bu işlemi de tamamladıktan sonra bildirim yöntemi olarak mobil imza, elektronik imza ve SMS ile doğrulama seçeneklerinden birisini seçiniz.

Adres degisikligi kac gunde bir yapilir?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır.

E-Devlet'ten adres değişikliği oluyor mu?

Adres değişikliklerinizin bildirimi için artık nüfus müdürlüklerine gitmenize gerek yok. Hizmetten yararlanmak için e-imza, mobil imza, SMS ile doğrulama yöntemlerinden biri kullanılabilir, adres beyanında bulunabilirsiniz.