iPhone yazı fontu nedir?

İçindekiler:

  1. iPhone yazı fontu nedir?
  2. Font nedir html?
  3. HTML font face nedir?
  4. Font size HTML nedir?
  5. Font-family ne işe yarar?
  6. Swift öğrenmek zor mu?

iPhone yazı fontu nedir?

iOS 9 ile Apple, yazı tipini değiştirdi! Söz konusu bu saklı iOS 9 yeniliği ise Apple'ın, 2007 tarihinde Steve Jobs tarafından tanıtılan ilk iPhone, kimilerine de göre iPhone 2G modelinden bu yana, yazı tipi olarak kullanılan Helvetica'nın, San Francisco olarak değiştirilmesi oldu!

Font nedir html?

Tanım ve Kullanımı etiketi metinin yazı tipini, büyüklüğünü ve rengini tanımlar.

HTML font face nedir?

Face özelliği etiketi içerisinde bulunan metinin yazı-tipini belirtir. Face özelliği "geri-dönüş" sistemli olarak çalışır. Yani bu özelliğe birden fazla değer verdiğinizde (verdana, tahoma, serif gibi) kullanıcının sisteminde tanımlanan ilk font yok ise ikinci fontu göstermeye çalışır.

Font size HTML nedir?

font-size Özelliği yazı tipinin (fontun) boyutunu belirlemek için kullanılır. Sayısal değer alır. Tablodaki rakamlar özelliği tamamen destekleyen ilk tarayıcı sürümünü belirtir.

Font-family ne işe yarar?

font-family özelliği, bir metne ait font ailesini belirlemeye yarar. Bunu yaparak yazı tipimizi seçmiş oluruz. Bu özellik birden fazla font ailesi ismi içerebilir, her font ailesi ismi virgülle ayrılır. ... Eğer bir font ailesinin adı bir kelimeden fazla ise tırnak işaretleri içine alınmalıdır.

Swift öğrenmek zor mu?

Swift, gerçekten çok hızlı, çok güçlü ve oldukça anlaşılır bir yazılım dilidir. Bu yüzden de Swift öğrenmek gerçekten de çok kolaydır. Swift o kadar anlaşılır bir dildir ki, kodlamadan hiç anlamayan bir insan bile bir Swift kodunu gördüğü zaman anlayabilir.