Flekso baskı nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Flekso baskı nerelerde kullanılır?
  2. Flekso baskı makinesi nedir?
  3. Fotopolimer klişe nedir?
  4. Aniloks merdane nedir?
  5. Web ofset baskı nedir?
  6. Psikolojik baskı suç mu?

Flekso baskı nerelerde kullanılır?

Ambalaj basımında en yaygın kullanılan baskıdır. Düzgün olmayan yüzeylere de uygulanan flekso baskı; karton, kraft, oluklu mukavva, bütün fleksibl ambalajlan oluşturan plastik filmler ve özel bir mürekkep kullanılarak alümin yum folyo, üzerinde uygulanır.

Flekso baskı makinesi nedir?

Flekso baskı makineleri rotatif olup bobin halindeki plastik veya kağıt üzerine baskı yaparlar. Flekso baskı tekniğinde mürekkep haznesi mürekkebi Aniloks merdaneye verir. Aniloks merdane mürekkebi klişe silindirine aktarır.

Fotopolimer klişe nedir?

Fotopolimerler ışık etkisi ile fotokimyasal olarak değişime uğrar. Bu tür polimer maddeler bazı baskı sistemlerine baskı kalıbı hazırlamada taşıyıcı olarak uzun yıllardır kullanılmaktadır.Fotopolimer maddeler bir destek üzerine ince bir katman biçiminde sürülür.

Aniloks merdane nedir?

Aniloks merdane, üzerindeki tram değeri oranında klişenin bağlı bulunduğu klişe merdanesine aktarır. Klişe merdanesi baskı merdanesine ( ana merdane ) temas ederek aradan geçen baskı altı malzemesine baskı yapar. Hazne merdanesinden aldığı mürekkebi yüzeyindeki hücreler sayesinde kalıba aktaran tramlı merdanedir.

Web ofset baskı nedir?

Bobin kağıda baskı yapabilen ofset baskı makine çeşididir. ... Web ofset, makine parkuruna göre, bir ya da birden fazla bobine, önlü arkalı baskı yapabilen, kendine özel katlama, kesme, yapıştırma, aparatlarıyla çok yüksek süratlerde bitmiş iş çıkarabilen baskı makineleridir.

Psikolojik baskı suç mu?

"Mobbing" adıyla tanımlanan 'iş yerindeki psikolojik şiddet' kanunen suç kapsamına alındı. Çalışanlar artık Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nde olduğu gibi kendisine mobbing uygulayan patron ya da amirlerini mahkemeye verip, tazminat talep edebilecek.