Ilk yıllar programı nedir?

İçindekiler:

  1. Ilk yıllar programı nedir?
  2. IB öğretmen sertifikası nedir?
  3. PYP Sergisi Nedir?
  4. IB belgesi nasıl alınır?
  5. Öğretmenlik sertifikası nasıl alınır?
  6. IB hangi ülkelerde geçerli?
  7. IB ne işe yarar?
  8. AYBI nedir?
  9. Bakalorya Programı ne demek?
  10. Eşdeğer diploma programı ne demek?

Ilk yıllar programı nedir?

PYP (Primary Years Programİlk Yıllar Programı), 3-12 yaş arasındaki çocuklar için tasarlanmış uluslararası geçerliliği olan disiplinlerarası bir eğitim programıdır. ... PYP'nin uluslararası eğitimin ne olduğu ve nasıl olması gerektiğine dair bir felsefesi vardır.

IB öğretmen sertifikası nedir?

IB öğretmen sertifikası, öğretmenlerin akademik kimliklerini tamamlayıcı nitelikte mesleki bir sertifikadır ve IB okullarında öğretmenlik yapmak için yetkin olduklarını onaylar.

PYP Sergisi Nedir?

Yönder Okulları İlk Yıllar Programı (PYP) Sergisi, PYP'nin temel öğeleri kullanılarak, Uluslararası Bakalorya (IB) Öğrenen Profili özelliklerini sergileyebilmeleri için öğrencilere fırsat tanıyan son derece önemli bir deneyimdir.

IB belgesi nasıl alınır?

IB diplomasını alabilmek için Dil ve Edebiyat Çalışmaları, Yabancı Dil Eğitimi, Tarih, Ekonomi, Coğrafya gibi sosyal bilimler dersleri, Biyoloji, Fizik, Kimya gibi bilim dersleri ve Matematik derslerinin buulnduğu 5 gruptan birer tane ve Dans, Tiyatro, Görsel Sanatlar gibi derslerin olduğu gruptan da bir tane ders ...

Öğretmenlik sertifikası nasıl alınır?

İlk önce MEBBİS sayfasına giderek ilgili alanlarda personel bilgileri girerek giriş işlemi gerçekleştirilmelidir. Daha sonra sağ tarafta yer alan e-personel modülü kısmına tıklanmalıdır. Bu sayfa üstünden personel arama bölümüne görev belgesi talebinde bulunacak personelin adı kaleme alınır ve arama butonu kullanılır.

IB hangi ülkelerde geçerli?

IB günümüzde, Amerika, Kanada, İngiltere ve pek çok Avrupa ve Avustralya Üniversiteleri tarafından kabul edilmektedir. IB diploması 90 farklı ülkede 700' den fazla okul tarafından verilmektedir.

IB ne işe yarar?

IB Diploma Programı (DP), 16 ila 19 yaşları arasındaki öğrencileri üniversitede ve sonrasındaki yaşamlarında başarılı olmaları için hazırlayan, final sınavlarının bulunduğu, akademik olarak zorlayıcı ve dengeli bir eğitim programıdır. ... Program, dünyanın önde gelen üniversitelerinden takdir ve saygı görmektedir.

AYBI nedir?

Uluslararası Bakalorya (IB) Programı 16-19 yaş arası öğrenciler için hazırlanmış, geniş kapsamlı, üniversite öncesi iki yıllık bir programdır.

Bakalorya Programı ne demek?

Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate), Uluslararası Bakalorya Örgütü (International Baccalaureate Organization – IBO) tarafından dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bir eğitim sistemidir. IB DP (Diplome Programme) ; 16-19 yaş arası Diploma Programıdır. ...

Eşdeğer diploma programı ne demek?

Eşdeğer diploma programı ise şu şekilde tanımlanıyor: "İsimleri aynı olan veya ilgili yönetim kurulları tarafından içeriklerinin en az yüzde sekseni aynı olduğu tespit edilen diploma programlarını ifade eder."