Tek öğretmen varsa zümre başkanı kim olur?

İçindekiler:

  1. Tek öğretmen varsa zümre başkanı kim olur?
  2. Zümre toplantısına müdür yardımcısı katılır mı?
  3. Şube Öğretmenler Kurulu kimlerden oluşur?
  4. Zümre Başkanlığı nedir?
  5. Zümre Başkanlığı kaç yıl?
  6. Tek branş öğretmeni zümre yapar mı?
  7. Okullardaki zümre ne demek?
  8. Zümre ne zaman yapılır?
  9. Okul müdürü istediği zaman toplantı yapabilir mi?
  10. Okulda komisyon nasıl kurulur?
  11. Okul Aile Birliği toplantısına katılmak zorunlu mu?
  12. Okul Aile Birliği defterlerini kim onaylar?
  13. Okul Aile Birlikleri ne iş yapar?
  14. Okul aile birliğini kim denetler?
  15. Okul Aile Birliğinden harcama nasıl yapılır?
  16. Okul Aile Birligi Baskani nasil secilir?
  17. Okul Aile Birliği gelirleri nereye işlenir?
  18. Okul Aile Birliği gelirleri nelerdir?

Tek öğretmen varsa zümre başkanı kim olur?

Cevap:Alanında tek öğretmen olan okullarda Zümre Öğretmenler Kurulu Okul müdürü veya görevlendireceği Müdür yardımcısı Kurul başkanı öğretmen ise zümre başkanı olarak tanımlanır.

Zümre toplantısına müdür yardımcısı katılır mı?

Zümre Toplantıları: Eğitim kurumunda aynı sınıfı okutan veya alanı aynı olan öğretmenlerden oluşur. Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, müdür veya müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı ile yapılır. ... Zümre toplantıları ders saatleri dışında yapılır.

Şube Öğretmenler Kurulu kimlerden oluşur?

MADDE 35 – (1) Sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde, şube öğretmenler kurulu ise aynı şubede ders okutan öğretmenler ile rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenlerinden oluşur. Kurulun başkanı, o sınıf ve şubelerden sorumlu müdür yardımcısıdır. Müdür, gerekli gördüğü durumlarda kurula başkanlık eder.

Zümre Başkanlığı nedir?

Zümre başkanının görev, yetki ve sorumlulukları Madde 16-Zümre başkanı; aynı dersin veya birbirine yakın derslerden meydana gelen grupların öğretiminde görevli öğretmenlerin başkanıdır. Başkanı bulunduğu ders veya derslerle ilgili eğitim-öğretim etkinliklerinin planlı bir şekilde yapılmasından sorumludur.

Zümre Başkanlığı kaç yıl?

2.Aynı branş öğretmenlerinden oluşan okuldaki zümreler. Zümre Başkanı Eylül ayından geçerli olmak üzere 2 yıllığına seçilecek. ayrıca yedek başkan seçilir. Zümre toplantıları ders saati dışında yapılır. Zümre toplantıları gündemi yeniden tespit edildi.

Tek branş öğretmeni zümre yapar mı?

Ayrıca yönetmeliğe göre tek öğretmen varsa zümre toplantısı yapılmaz. "(2) Aynı sınıfı okutan bir sınıf öğretmeni veya aynı dersi okutan yalnızca bir alan öğretmeni olması durumunda zümre öğretmenler kurulu toplantısı yapılmaz.

Okullardaki zümre ne demek?

Zümre öğretmenler kurulu, okul müdürlüğünce yapılacak plânlamaya uygun olarak öğretim yılı başında, ortasında, sonunda ve ihtiyaç duyuldukça toplanır. Toplantılar, okul müdürünün görevlendireceği bir müdür yardımcısının veya branş öğretmenleri arasından seçimle belirlenen öğretmenin başkanlığında yapılır.

Zümre ne zaman yapılır?

(4) (Değişik: tarihli ve sayılı Makam Onayı) Zümre toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda, ayrıca ortaöğretim kurumlarında kasım ve nisan ayları içinde eğitim kurumu müdürlüğünce planlanan tarihte bir iş günü içinde yapılır.

Okul müdürü istediği zaman toplantı yapabilir mi?

Mesai saatleri içinde ise, toplantıya katılmanız gerekir. ... Toplantı öğrencilerin ders saatlerinin içine giriyorsa, ya okul nöbet güvenliğini aksatırsa, bu saatlerde müdürünüz haksızdır.

Okulda komisyon nasıl kurulur?

Komisyon; müdür, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısının başkanlığında tercihen sağlık bilgisi/biyoloji öğretmeni, okul-aile birliğinden bir yetkili, öğrencilerin oylarıyla seçilen okul meclisi başkanı veya yardımcısından oluşturulur.

Okul Aile Birliği toplantısına katılmak zorunlu mu?

Öğretmenler okul aile birliğinin doğal üyesidir. ... Mesai içinde veya dışında herhangi bir okul aile birliği toplantısına katılmanız zorunlu değildir. Ek bilgi en az 15 gün önce toplantı gündem maddeleriyle toplantı yer ve zamanını belirtmek zorundadır.

Okul Aile Birliği defterlerini kim onaylar?

(2) Yönetim kurulunca, yönetim kurulu karar defterinin noterce tasdik edilmesi zorunlu olup diğer defter ve belgeler ise birliğin bağlı bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce tasdik edilir. (3) Kantin ve benzeri yerlerin birliklerce işletilmesi ve vergi mükellefiyeti doğması hâlinde birlikler hakkında 4/1/1961 ...

Okul Aile Birlikleri ne iş yapar?

Okul Aile Birliği üyeliği, gönüllülük esasına dayalıdır. Amacı, okula ve öğrenciye hizmettir. Okul Aile Birliği, şikâyet ve önerileri yazılı olarak kabul eder; OAB Başkanı aracılığı ile okul yönetimine sunar. ... Okul Aile Birliği, öğretmen görüşmelerinde diğer veliler gibi öğretmen görüşme odalarını kullanır.

Okul aile birliğini kim denetler?

İç Denetim; Okul Aile Birliklerinin iç denetimi, Birlik Denetim Kurullarınca yapılır. Denetim Kurulu, Okul Öğrenci mevcuduna bakılmaksızın tüm Okul Aile Birliklerinde 3 asil + 3 yedek olmak üzere 6 kişiden oluşur. Denetim Kurulunun tüm üyeleri Birlik Genel Kurulunca seçilir.

Okul Aile Birliğinden harcama nasıl yapılır?

Okul için gerekli malzemeler okul yönetiminin yazılı isteği üzerine alınır. Tüm harcamalar birlik yönetim kurulunun kararı ile alınır. Bankadaki para birlik başkanı ile muhasip üye tarafından çekilir. Yapılan harcamalar ve toplanan bağışlar ay sonunda okul yönetime yazılı olarak bildirilir.

Okul Aile Birligi Baskani nasil secilir?

a) Genel kurula katılacak üyeler toplantı katılım cetvelini imzalar. b) Toplantının açılışı birlik başkanı tarafından yapılır. c) Açık oyla veli üyeler arasından bir divan başkanı ve bir kâtip seçilir. ç) Toplantı sonunda bütün tutanak ve belgeler yeni seçilen yönetim kuruluna teslim edilir.

Okul Aile Birliği gelirleri nereye işlenir?

Okula ait Kantin, Açık Alan, Salon, Bahçe ve benzeri yerlerden sağlanan kira gelirlerinden hazineye arz bedeli düşüldükten sonra kalan net işletme gelirlerinin % 80 i birliğin, % 10 u ilçe millî eğitim müdürlüğünün, % 10 u il millî eğitim müdürlüğünün ilgili banka hesaplarına aktarılır.

Okul Aile Birliği gelirleri nelerdir?

Okul Aile Birliğinin Gelirleri Nelerdir? ... Bu gelirler: Ayni, nakdi, şartlı veya şartsız bağışlar, okulların bünyesinde yer alan kantin ve diğer gelir getirici yerlerin işletilmesinden veya işlettirilmesinden doğan gelirler, çeşitli aktifite, müsabaka ve projelerden elde edilen diğer gelirler.