Vernik mi cila mı?

İçindekiler:

  1. Vernik mi cila mı?
  2. Ahşap nasıl korunur?
  3. Tahtaya ne sürülür?
  4. Sunum tahtası hangi ağaçtan yapılır?
  5. Ahşap tabak hangi ağaçtan yapılır?
  6. Taşlı sunum tahtası ne işe yarar?
  7. Tahta Tabak sağlıklı mı?

Vernik mi cila mı?

Vernik, sıvı kalması için tiner veya diğer çözücülerle karıştırılmış reçinelerden yapılır. Öte yandan, cila, pamuk ve nitroselülozun çözücüler içerisinde çözündürülmesi ile yapılır. Vernik her zaman şeffaf olurken, lake tonlamalı boyalar yapılabilir.

Ahşap nasıl korunur?

Ahşabın kuru tutulduğunu varsaysak bile yaşayıp gelişmesi için gerekli suyu uzun mesafelerden taşıyan “kuru çürüklük” mantarlarının, termitlerin tahrip edici faaliyetlerini durduramayız. Ahşabı kuru tutmak için başvurulan yöntemlerden biri de yüzeyi su geçirmeyen bir tabaka ile örtmek yani boyamaktır.

Tahtaya ne sürülür?

Ahşaba yağ ya da bal mumu uygulayabiliriz. Bal mumu yüzeyde tabaka oluştururken yağ ahşap tarafında emilir.

Sunum tahtası hangi ağaçtan yapılır?

Ahşap Sunum Tahtası Paneller gürgen ağacından üretilmiştir.

Ahşap tabak hangi ağaçtan yapılır?

Bunlardan biride Doğal Ahşap Sunum Tahtalarıdır. Daha çok restoran ve kafelerde görmeye alışkın olduğumuz bu ürünleri artık evimizin mutfağında da görmek mümkün. Kullanıldığı malzeme bakımından oldukça güzel ve özel olan Ahşap Altlıklar Ceviz, Zeytin, Bambu, Kestane vb. Ağaç türlerinden yapılmaktadır.

Taşlı sunum tahtası ne işe yarar?

Taboo Ahşap Taşlı Sunum Tahtası, ahşap kenarlarının verdiği doğal görünümle göze hitap etmesinin yanında ortasındaki taş yüzey ile yaptığınız yemeği daha şık bir şekilde sunmanızı sağlar. Yemeklerden aldığınız hazzı arttırmanıza yardımcı olur.

Tahta Tabak sağlıklı mı?

Şimdi benzer bir durum restoranlarda kullanılan tahta servis tabakları için de geçerli. Uzmanlara göre bu tahta yüzeylerdeki kesiklere saklanan bakteriler sağlığınıza zarar verebilir. Hatta gıda zehirlenmesine bile yol açabilir.