Kaş ağrısı neden olur?

İçindekiler:

  1. Kaş ağrısı neden olur?
  2. Göz kapağı enfeksiyonları nelerdir?
  3. Göz kapağı hastalıkları nelerdir?
  4. Göz kapağı tümörü nedir?
  5. Gözde ödem oluşması ne demek?
  6. Makula ödemi tedavisi nasıl yapılır?

Kaş ağrısı neden olur?

Kas ağrısının en yaygın nedeni kasın aşırı kullanımı veya küçük yaralanmalardır; faktörler arasında tenis gibi zor oyunlar, tökezleme, düşme veya kaslarınızın sertleşmesine ve ağrımasına neden olan gerilme / zorlanmalar bulunmaktadır.

Göz kapağı enfeksiyonları nelerdir?

Göz kapağı iltihapları arasında en çok arpacık, şalazyon ve blefarit görülür. Arpacık akut ve pürulan bir kapak inflamasyonudur. Kirpik dibindeki bezlerin blokajı ve enfeksiyonu neticesinde oluşur. Kapak üzerinde hassas, kızarık, sivilceye benzeyen abse tarzında bir şişlik yapar.

Göz kapağı hastalıkları nelerdir?

Göz Kapağı Hastalıkları

  • Şalazyon. Göz kapağında ki salgı bezlerinin iltihaplanmasıdır. ...
  • Arpacık. Genellikle şalazyon ile birbirine karıştırılır. ...
  • Blefarit. Kirpik dibinde rastlanan enfeksiyondur. ...
  • Entropion. Genel bir tanımlama ile kirpiklerin ve kapağın içe dönmesi denebilir. ...
  • Ektropion. ...
  • Ptozis.

Göz kapağı tümörü nedir?

Kirpiklerin köklerinde bulunan meibomian yağ bezlerinin kanal ağzının tıkanması, şişmesi veya iltihaplanması ile göz kapaklarında yuvarlak ve sert bir kitle oluşur. Şalazyon adı verilen bu kist üst ya da alt göz kapağında gelişebilir. Şalazyon sıklıkla arpacık ile karıştırılır.

Gözde ödem oluşması ne demek?

Maküler ödem santral retinayı etkileyen bir hastalıktır. Maküla altında sıvı ve protein birikintileri toplanır. Ödem kist oluşumuna sebep olduğundan bu patolojiye kistoid maküla ödemi (KMÖ) adı verilir. Ödem geliştiğinde hastanın merkezi görmesi bozulur.

Makula ödemi tedavisi nasıl yapılır?

TEDAVİ: Kistoid makula ödemi tedavisinde enflamasyonu baskılayan ilaçlar kullanılır. Bunlar göz damlaları olduğu gibi, hastanın klinik tablosuna bağlı intravitreal veya sistemik tedavi uygulaması da olabilir. Medikal tedavi yetersiz kaldığında vitrektomi sınırlı da olsa fayda sağlayabilir.