Gündönümleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Gündönümleri nelerdir?
  2. Kışın güneş ışınları nasıl gelir?
  3. Ekvatorda yoğun bitki örtüsü var mıdır?
  4. Ekvatoral iklim yıl boyunca yağış alır mı?

Gündönümleri nelerdir?

Güneş, yılda iki defa dönencelere dik açıyla geldiğinde, bir yarımkürede en uzun gündüz yaşanırken diğer yarımkürede en uzun gece yaşanır ve bu olay, "gündönümü" olarak bilinir.

Kışın güneş ışınları nasıl gelir?

Kış Gündönümü'nde (yaklaşık 21 Aralık), güneş ışıkları Oğlak Dönencesi'ne dik gelir. ... Kuzey Yarım Küre Güneş ışınları Yengeç Dönencesi'ne 43°06′ lık açı ile gelir. Kış mevsiminin başlangıcıdır. En uzun gece en kısa gündüz yaşanır.Yengeç Dönencesi'nden kuzeye gidildikçe gece süresi uzar gündüz süresi kısalır.

Ekvatorda yoğun bitki örtüsü var mıdır?

Bitki örtüsü gür orman olan Ekvatoral iklim, Dünya'da Okyanus Adaları'nda, Amazon Havzası'nda ve Kongo Havzası'nda görülüyor. ... Ekvator'un ikilim tarafında 10 ° enlemleri arasında, Okyanus Adaları'nda, Amazon Havzası'nda ve Kongo Havzası'nda görülür. • Yıllık sıcaklık ortalaması 25-30 °C civarındadır.

Ekvatoral iklim yıl boyunca yağış alır mı?

Ekvatoral iklim bölgesi yıl boyunca yağışlıdır. Bölgede konveksiyonel yağışlar etkilidir. Bu nedenle güneş ışınlarının dik düştüğü dönemde yağış miktarında belirli bir artış görülür. Bu bölge yeryüzünün en fazla yağış alan yerlerindendir.