Mahremiyet ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Mahremiyet ne anlama gelir?
  2. Mahremiyet ne demek dini?
  3. Islamda tecessüs ne demek?
  4. Tecessüs kapsamı nedir?
  5. Kelime şehadetin anlamı nedir söyleyiniz?

Mahremiyet ne anlama gelir?

Arapçadan dilimize girmiş olan bu kelime “gizlilik, kişisel gizlilik, başkalarına söylenmeyen ve sır olarak tutulan şeyler, mahrem olma durumu” anlamlarına gelir. Mahrem kelimesi Arapça “haram” kelimesinden türemiştir ve “yasak, yapılması yasaklanmış olan, özel alana ait olan, tabu, kutsal” gibi anlamlara gelir.

Mahremiyet ne demek dini?

Mahrem, İslâm'da evlenilmesi haram olan (nikâh düşmeyen) kişi. ... Nâmahrem sözcüğü Türkçede yabancı, el anlamında da kullanılır. İslâm'da mahremiyet durumu ikiye ayrılır: sürekli mahremlik ve geçici mahremlik.

Islamda tecessüs ne demek?

Tecessüs, kelime anlamıyla “bir olayın iç yüzünü kurcalamak, ayıp ve kusur bulmak” manaları taşımaktadır. Bu terim aslında nefis sebebiyle ortaya çıkan bir davranış olarak kabul edilmektedir. Bu davranış biçimi, Kur'an'ı Kerim'in Nisa Suresi'nde ele alınmıştır.

Tecessüs kapsamı nedir?

Bir ahlâk deyimi olarak Tecessüs; “İnsanların gizli durumlarını, ayıplarını ve kusurlarını araştırıp ortaya dökmektir”. Bunun için başkalarının gizli kalmasını istedikleri özelliklerini belirten veya duygularını yansıtan her türlü durum ve eşyaları araştırmak, tecessüs kapsamında yer alır.

Kelime şehadetin anlamı nedir söyleyiniz?

Kelime-i Şehadet: "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" demektir. "Sahitlik ederim ki Allah'tan baska ilâh yoktur ve yine sahitlik ederim ki Muhammed O'nun kulu ve rasûlüdür'' anlamına gelir.