Alperen ismi hangi dil?

İçindekiler:

  1. Alperen ismi hangi dil?
  2. Adar Kürtçe'de ne demek?
  3. Mijar Kürtçe ne demek?
  4. Adar anlamı ne demek?
  5. Adar ayı hangi aydır?
  6. Gulane Kürtçe hangi ay?
  7. Aralık ayının Kürtçe ismi nedir?
  8. Ibranice adar ne demek?
  9. Ester ne demek ibranice?

Alperen ismi hangi dil?

Alperen isminin genel anlamı ''Yiğit'' ve ''Bahadır'' olarak geçmektedir. Bu anlamı üzerinden özellikle babalar için erkek çocukları adına bu isim keyifle verilir. Üstelik Türkçe kökenli bir isim olması nedeniyle de fazlaca beğeni toplayan adlardan biridir.

Adar Kürtçe'de ne demek?

Kürtçede "dar" ağaç anlamına gelir. "Adar" da "ağaç devri" anlamına gelir.Bu da ilkbaharın geldiği ay olan martla aynı anlamda kullanılır.

Mijar Kürtçe ne demek?

mijara çêlê (Kürtçe - Türkçe Sözlük) : söz konusu.

Adar anlamı ne demek?

Adar isminin anlamıErginlik, olgunluk. ... Adar isminin sözlük anlamı Olgunluk, erginlik.

Adar ayı hangi aydır?

Mart ayıdır. Daha önceleri "Avdar" olarak kullanılıyorken değişime uğrayarak günümüzde "adar" halini almıştır. Nisan ayıdır. Her ne kadar Kürtçede bu ay'a "nîsan" denilse de " nîsan "Arapça" bir kelimedir.

Gulane Kürtçe hangi ay?

* MAYIS: Gulan ( kürtçe) ,isminden de anlaşıldığı gibi baharın kendini tam belli ettiği, güllerin, çiçeklerin açtığı, her tarafın rengarenk olduğu ayı belirtir. Her ne kadar " hezîran" da kullanılsa bu kelime Arapçadan gelme bir kelimedir. Bu ayda meyveler tam olgunlaşır,meyvelere tat gelir, yenmeye hazır hale gelir.

Aralık ayının Kürtçe ismi nedir?

'Ocak-Rebendan, Şubat-Reşemi, Mart-Adar, Nisan-Avrel, Mayıs-Gulan, Haziran-Puşper, Temmuz-Tirmeh, Ağustos-Gelawej, Eylül-Rezber, Ekim-Kewçer, Kasım-Sermawez, Aralık-Berfanbar.

Ibranice adar ne demek?

Adar (İbranice: אֲדָר) İbrani takvimine göre resmi yılın altıncı ayıdır (yıl 1 Tişri'de başlar) ve dini yılın on ikinci ayıdır (dini yıl 1 Nisan'da başlar). ... Artık yıllarda bir ay daha eklenir buna da Adar Bet (Bet İbrani alfabesi'nin ikinci harfidir), Adar Şeni (Şeni = ikinci), VeAdar veya Adar II denir.

Ester ne demek ibranice?

Ester, Perslerin lisanında 'yıldız' demek. İbranicede ise gizli, gizemli anlamındaki 'astar'dan geliyor.