Buzdolabının lambası neden yanmaz?

İçindekiler:

  1. Buzdolabının lambası neden yanmaz?
  2. Dolap buzlanması nasıl çözülür?
  3. Buzluktan buz nasıl çıkarılır?
  4. Buzdolabının buzlanması nasıl önlenir?
  5. Buzdolabı neden çok buz yapar?

Buzdolabının lambası neden yanmaz?

Buzdolabınızın kapağı açık konumdayken; kapı ile gövde arasında kalan, gövdenin içinde yer alan parça dışarı çıkar ve makinenizin içindeki lamba yanmaya başlar. Bu parçanın etrafının kirlenmesi dışarı çıkmamasına ve lambanın yanmamasına neden olur.

Dolap buzlanması nasıl çözülür?

Bir miktar sirke ile suyu karıştırın. Oluşan doğal temizleyici maddeyi bir sprey kutusuna aktarıp buzdolabının her yerine sıkın. Buzlanma yapan bölgeye daha bolca döktüğünüze emin olun. Biraz bekledikten sonra buzların çözülmeye başladığını göreceksiniz.

Buzluktan buz nasıl çıkarılır?

Buzu, Buz kalıbından çıkarmanın kolay şekli;

  1. Buz kalıbının üzerine su dökmeniz ya da buz kalıbını 5 dk dışarıda bekledikten sonra çıkarmaktır.
  2. Aslında tüm bunlardan önce buz kalıbını doldururken taşmayacak kadar doldurursanız bu da buzun kolay çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Buzdolabının buzlanması nasıl önlenir?

Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır. Buzdolabı içine sıcak yiyecek koymamalısınız.

Buzdolabı neden çok buz yapar?

Genellikle termostatlı buzdolaplarında aşırı soğutmanın nedeni dolabın içinde bulunan ve soğutma gücünü ayarlayan termostat düğmesinin 2 santigrat dereceye yakın ayarlanmış olmasıdır.