Fizibilite etüdünün aşamaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Fizibilite etüdünün aşamaları nelerdir?
  2. Etüd proje hizmeti nedir?
  3. Proje olanakları etüdü nedir?
  4. Işletmelerin kuruluş yeri seçimini etkileyen faktörler nelerdir?
  5. Uppsala modeli nedir?
  6. Uluslararasılaşma stratejileri nelerdir?

Fizibilite etüdünün aşamaları nelerdir?

Fizibilite Etüdünün Aşamaları Nelerdir?

  • Ekonomik İnceleme. Ürün araştırması Ham madde analizi. Kuruluş yeri seçimi. Talep tahmini ya da kapasite.
  • Teknik İnceleme.
  • Finansal İnceleme.
  • Hukuki İnceleme.

Etüd proje hizmeti nedir?

Proje etüdü, yapılacak yatırım öncesi fizibilite çalışmasıyla giderler, yapılabilirlik, proje hazırlanması, arazi, zemin, rezerv tahmini ve ham madde ihtiyaçları tespit edilebilir. Bu hazırlık incelemeleriyle, ortaya çıkacak harcamalar saptanırken planlama da ona göre yapılabilir.

Proje olanakları etüdü nedir?

İşletmeler kurulmadan, proje fikrinin yatırıma dönüştürülmesinden önce yapılan ve fikrin, ekonomik, teknik, yasal ve örgütsel açıdan uygun olup olmadığını belirlemeye yarayan kapsamlı araştırmalara denir.

Işletmelerin kuruluş yeri seçimini etkileyen faktörler nelerdir?

Kuruluş yeri seçimini etkileyen önemli faktörlerden birisi de, hammadde ve yardımcı maddeye yakınlık ve bunların tedarik olanağıdır. Hammadde, fiziki ve kimyasal nitelikler yönünden uygun olmalı, sürekli olarak tedarik edilebilmeli, fiyatı elverişli olmalı ve iyi bir ulaştırma sisteminin yakınında bulunmalıdır.

Uppsala modeli nedir?

Uppsala modeli uluslararasılaşma sürecini aşamalı olarak açıklamaya çalı- şan bir modeldir. Upsala Modeline göre uluslararasılaşma öğrenmeye ve bilgiye dayalı bir süreçtir (Üner vd., 2008: 433). Bu modelde işletmeler, dış pazarlarda faaliyete başlamadan önce kendi iç piyasalarında tecrübe kazanır.

Uluslararasılaşma stratejileri nelerdir?

Uluslararasılaşma stratejisi, kurumun, stratejik planında belirttiği ana stratejisine ulaşmak (katkı sağlamak) üzere uluslararasılaşma esaslı olarak belirlediği stratejiyi ifade etmektedir. Bu özelliği ile uluslararasılaşma stratejisinin; Kurumun temel stratejisi, Kurumun araştırma stratejisi ve hedefleri ve.