Özel üniversitelere sınavsız geçiş var mı?

İçindekiler:

  1. Özel üniversitelere sınavsız geçiş var mı?
  2. Açıköğretim için barajı geçmek yeterli mi?
  3. Açıköğretim için kaç net gerekir?
  4. 2 yıllık açıköğretim tercihi nasıl yapılır?
  5. 2020 AÖF tercihleri ne zaman?

Özel üniversitelere sınavsız geçiş var mı?

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki ülkemizdeki üniversite sınavı büyük ölçüde sadece ülkemizdeki üniversiteleri ilgilendiren bir konudur. ... Dolayısıyla, yurt dışında ister devlet üniversitelerinde ister özel üniversitelerde sınavsız okumanız mümkündür!

Açıköğretim için barajı geçmek yeterli mi?

4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırmak için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek, TYT'de en az 150 puan, AYT'de en az 170 puan almak gerekmektedir.

Açıköğretim için kaç net gerekir?

Baraj puanı 2020 yılında 150'ye düşürülmüştür. 80 soru yer alan TYT sınavında her testte yüzde 12,5 başarı ile geçmeniz gerekiyor. 40'ar sorudan oluşan Türk.e, Matematik testlerinden 5'er net yaparsanız toplamda 10 net açıköğretim okumak için yeterli olmaktadır.

2 yıllık açıköğretim tercihi nasıl yapılır?

Bilindiği üzere geçen yıl bütün açıköğretim bölümleri için puan türü getirildi ve puan türüne göre de tercihler yapılacaktır. Bütün tercihler https://ais.osym.gov.tr/ sayfasında yapılacaktır. Buraya tıklayarak tercih kılavuzu sayfamızı ziyaret edin. 2 yıllık açıköğretim bölümleri için tablo 3′e bakın.

2020 AÖF tercihleri ne zaman?

Adaylar tercihlerini, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.